שקשוקה אורגינל
הרבה לפני ההתחכמויות והשדרוגים, הייתה השקשוקה האותנטית עם מינימום מרכיבים ומקסימום טעם. אורלי פלאי חוזרת לבסיס ומכינה את המנה האולטימטיבית לכל שלב של היום.
מצרכים למתכון
⅓כוס
שמן זית
1
פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר גם יותר, תלוי במידת חריפות)
6
שיני שום קצוצות
1
פלפל אדום
6
עגבניות קלופות וקצוצות
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
מעט
סוכר
½כפית
כמון
4
ביצים
מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים שקשוקה אורגינל?
1
מחממים שמן עם שום וצ'ילי קצוץ עד שעולה ריח. מוסיפים את הגמבה ומאדים יחד עוד 2 דקות מעל להבה בינונית.
2
מוסיפים עגבניות. נותנים להן 3 דקות להיטגן ואז מנמיכים למינימום ומניחים להן להתבשל עם כיסוי חלקי עד שהן מתרככות והופכות לרוטב מבריק.
3
מתבלים בסוכר, מלח, פלפל וכמון (לא חייבים, אבל מוסיף).
4
טועמים, ורק אם בטוחים שהרוטב טעים ומאוזן, מוסיפים את הביצים לגומחות שיוצרים ברוטב ומבשלים עד לרמת העשייה הרצויה. אם רוצים ביצים מבושלות לחלוטין מומלץ לכסות. אבל בעצם למה לכם? יותר טעים שהחלמון נוזלי במרכז.
5
מגישים עם מחבת לוהטת.