נשאר שישי אחד ל2024 (WTF) ולכן כנראה לא ייצא כלום (לא, קארטי לא הולך להדריפ)
אז כמיטב המסורת מפרסם פה את הרשימה
HIT ME HARD AND SOFT

נתחיל ממי שבתחילת השנה כנראה בחיים לא הייתי מנחש שתכנס לפה, בילי אייליש. אלבום שבהתחלה לא כל כך אהבתי, אבל לאחר כמה שמיעות תפסו אותי מרבית השירים בו. באנגרים לפלייליסט כמו לאנץ' והחלק השני של השיר עם השם בצרפתית, ושירים שהם פשוט יפים כמו הלהיט בירדס אוף א פדר ובלו. בילי אייליש הביאה לדעתי את אחד אלבומי הפופ הכי טובים של העשור האחרון.
שירים אהובים: Lamour de ma vie, Birds of a Feather, Blue
BRAT

נמשיך עם אלבומי הפופ שברשימה לאלבום שעם כל ההייפ המוגזם שהיה עליו, לא מגיע לו לצאת מהרשימה בגלל זה. בראט של צארלי סקס אחד האלבומים המושמעים ביותר שלי השנה, הוא מלא באנגרים ואם שמים את הטרנדיות המוגזמת בצד רוב השירים שם לא יצאו מהרוטציה שלי עד עכשיו.
שירים אהובים: Von Dutch, 360, Sympathy is a knife
KING OF THE MISCHIEVOUS SOUTH

קצת הפסקה מהפופ בשביל לדבר על אלבום מהזאנר האהוב עליי, והתת זאנר בין האהובים עליי. דנזל חוזר לשורשים באלבום/מיקסטייפ שכולו באנגרים מלא באורחים שרובם מייצגים את הסאונד הדרומי שדנזל חזר אליו באלבום. אין כאן שיר שלא הוספתי לפלייליסט מלבד כמובן הסקיטים שלדעתי היו טיפה מיותרים. הדלוקס שדנזל הוציא כולל 5 שירים נוספים על אותו קו, שרק הוסיפו לאלבום ולדירוג שלו ברשימה הזאת.
שירים אהובים (כולל דלוקס): HOT ONE, COLE PIMP, ACT A DAMN FOOL
Dark Times

וינס סטייפלס באלבום קליל וקצר נוסף, ממשיך פחות או יותר את הקו של סלף טייטלד מ2021 שהיה בערך באותו האורך רק שזה עם טיפה יותר שירים רציניים ופחות פריסטיילים על ביטים של קני ביטס. כל מה שהיה חסר לי בסלף טייטלד (שהיה אחלה!) היה באלבום הזה.
שירים אהובים: Black & Blue, Little Homies, Etoufee
Imaginal Disk

חוזרים לפופ עם אחד האלבומים המרשימים ששמעתי אי פעם. נחשפתי לאלבום פה בפורום ולא התאכזבתי. האלבום הזה מתעלה על כל ציפייה אפשרית מאלבום פופ. אין לי הרבה מה להרחיב מעבר חוץ מזה שאני ממליץ לכל מי שלא שמע אותו עדיין לשמוע ולהבין על מה אני מדבר
שירים אהובים: Cry for Me, Tunnel Vision, That's My Floor
We Don't Trust You / We Still Don't Trust You

מרגיש לי שזה לא יהיה הוגן להתייחס לאלבומים האלה בנפרד, גם בשביל לתת מקום לאלבומים נוספים וגם בשביל לתת לשנה המדהימה של פיוצ'ר את הכבוד הראוי. באלבום הראשון, בשמיעה הראשונה, אמנם היו רק כמה הברקות, אבל רוב השירים גדלו עליי עם השמיעות ואי אפשר להתעלם מההופעה של כמה מהפיצ'רים פה (דה וויקנד שימשיך גם לאלבום הבא וכמובן קנדריק שעליו אני כבר אדבר בהמשך). האלבום השני היה אמנם ארוך, אבל יש בו כל כך הרבה באנגרים והדיסק השני שבו פיוצ'ר ומטרו חוזרים למקורות רק הוסיף.
שירים אהובים (משולב): Like That, We Still Don't Trust You, Crossed Out
BLUE LIPS

סקולבוי חוזר אחרי כמה שנים טובות שלא הוציא כלום מלבד כמה סינגלים ואירוחים ולא מאכזב בשום צורה. אין מה להגיד חוץ מזה שסקולבוי ראפר מדהים שיודע להרשים אותי ביכולות, ליריקה, באנגרים וההפקות שהוא בוחר. אה וגם האירוחים היו מעולים (במיוחד אב סול!)
שירים אהובים: Thank god 4 Me, Yeern 101, Foux
Why Lawd?

האלבום שהכי חיכיתי לו לא רק השנה- כל העשור הזה וחצי מהעשור הקודם. 8 שנים אחרי האלבום הקודם שלהם ביחד, שהיה ונשאר אחד אלבומי הנאוסול/רנב האהובים עליי בכל הזמנים, אנדרסון פאאק ונולדג' הצליחו להביא עוד אלבום כזה, איכשהו. אין פה מיסים בכלל אם לא מחשיבים את האינטרלודים והסקיטים שחלקם הוסיפו וחלקם הייתי מסתדר בלעדיהם. זה האלבום הכי מושמע שלי השנה, וייתכן שגם אלבום השנה שלי.
שירים אהובים: KeepHer, Daydreamin, WalkOnBy
GNX

ממשיכים לאלבום אולי הכי לא צפוי של השנה, שבא עלינו משום מקום ממש לא מזמן (כבר ציינתי בסיכומים קודמים שצריך לחכות שהשנה תגמר!). אחרי מיסטר מוראל והביף עם דרייק שהנחית עלינו באנגרים משני הצדדים, ביניהם נוט לייק אס שהוא גם השיר הכי מושמע שלי השנה, קנדריק החליט לנצל את המומנטום, וכמה חודשים לפני ההופעה הצפויה בסופרבול להוציא אלבום חדש מלא בבאנגרים וביניהם גם שירים רילייטבל כפי שהוא יודע לעשות. ניסיון מוצלח מאוד של קנדריק ליצור אלבום שכולו סובב גם מבחינה מוזיקלית וגם מבחינת תוכן במקום שהוא בא ממנו, בווסט קוסט ובין לבין בעצמו. הבחירה לארח בעיקר אמנים שמרגיש כאילו הם בכלל הומלסים מהשכונה לא גרעה מהאלבום ואפילו שהיו פיצ'רים שהייתי מוותר עליהם, היו כמה שהביאו וורסים מעולים.
שירים אהובים: Squabble Up, TV off, Heart pt 6
Chromakopia

אחרון חביב, הוא האלבום של טיילר שמצליח כבר לא זוכר כמה פעמים רצוף להמציא את עצמו ולהביא קונטנדר לאלבום השנה. אין פה שיר שלא אהבתי והפיצ'רים כולם כולל כולם (אפילו סקסי רד וגלורילה) היו מעולים, אפילו שהייתי מאריך את הפיצר של וויין.
שירים אהובים: Darling I, Like Him, Thought I Was Dead
הונורייבל מנשנס:
JPEGMAFIA - I LAY DOWN MY LIFE FOR YOU
Bando Stone & the New World - Childish Gambino
american dream - 21 Savage
Ten Days - Fred again..
TIMELESS - Kaytranada
P4 - PARTYNEXTDOOR
#RICHAXXHAITIAN - Mach-Hommy
You Only Die 1nce - Freddie Gibbs
עריכה (יצא אחרי):
SZA - SOS Deluxe: LANA