האם יש פוליטיקאי ישראלי שאתם חושבים שיוכל לשרת את האינטרסים שלכם במידה ותבחרו בו? או שישרת רק את האינטרסים האישיים שלו לפני כל טובה ציבורית?
ביבי
אני לא חושב שבאמת יש ישרים בכמויות, אולי החרדים משרתים נאמנה את ציבורם (ועדת הכספים וכו') ולא יותר.
פוליטיקה זה משחק שצריך לרצות קצת את כל הצדדים כדי להזיז משהו. תחשוב שעל כל חוק מצביעה כל הקואליציה - לא רק המפלגה שלך.
RapIsPac זה ידוע מראש, אבל האם יש משהו שאם תשלשל את הפתק שלו בקלפי האינטרס שלך נמצא שמה?
HelloYouMellow גדעון סער
RapIsPac מעולה, גם אני חושב שסער אדם ישר...
עכשיו בוא נחשוב יותר מביבי או לא ביבי, איך לפי ישראל צריכה לנהוג כדי לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטיני? והאם הכלכלה צריכה להתנהל בקפיטליזם סטייל ארה"ב או סוציאל דמוקרטיה אירופית?
RapIsPac ימני פנאט, אני מעדיף כבר את ביבי שמוכן למכור את האידיאולוגיה שלו
HelloYouMellow אני לא חושב שיש מישהו שיודע איך נכון לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטיני לגבי הכלכלה - אני באופן כללי אוהב כלכלה סוציאל-דמוקרטית כמו במדינות הסקנדינביות, אבל אני לא חושב שזה יכול לעבוד בישראל כלכך. כרגע קפיטליזם עובד סבבה
HelloYouMellow
סטייל ארה"ב בגלל שסוציאל-דמוקרטית עובד רק בארצות שהאוכלוסייה קטנה ואין שמה הבדל ענקי במוצא של אנשים ככה שלממשלה יש יתרון וקלילות להנהיג את האנשים כמו שצריך.חוץ מי זה שקפיטליזם מביא חופש ביטוי ויתן לך לעשות מה שבזין שלך
RapIsPac
RapIsPac בדעות האלו סער פחות יתאים לך...
NiggorColgate מה עם מערכת בריאות כושלת וחוסר שיוויון עצום במעמדות? ארה״ב הלכה על קפיטליזם קיצוני מדי לדעתי. יש לזה גם פלוסים... זאת הסיבה שהיא המדינה שהכי נוח ושווה להשקיע בה
NiggorColgate סוציליסטיות בישראל לא תעבוד כמו במדינות הסקנטינביות אי אפשר להשוות את פאקינג דנמרק לישראל בישראל יש אחוז גבוה מהאוכלוסיה שבקושי עובד ומדיניות סוציאל דמוקרטית תעודד את התופעה הזאת
NiggorColgate אין קשר בין קפיטליזם לחופש ביטוי, יש מלא דיקטטורות קפיטליסטיות שאתה לא יכול לומר מילה על המנהיג ומקורביו.
RapIsPac צריך למצוא את השוויון בין שני המדינויות
בקנדה מערכת הבריאות "חינמית" רק מה שלא אומרים לך זה שאתה צריך לחכות 10+שעות לפניי שיקבלו אותך ואתה צריך לשלם בעצמך על התרופות שזה יוצא פחות או יותר כמעט אותו דבר כמו באמריקה.זה מתרחש שונה בארצות ענקיות שיש שמה מלא מוצאים. אגב סקנדינביה ארץ נחמדה הם הוכיחו שפמיניזם זה הכל חרא ושקר. דואו תמצא לי אם קל או קשה להגר לשמה בתור מישהו שלא מי שמה במקור
Erancohen מה ז״א אנשים בקושי עובדים? אחוז האבטלה ב-2019 היה 3.8%
Erancohen כלכלה סוציאל-דמוקרטית עובדת מעולה זה בדיוק השיוויון בין קפיטליזם לסוציאליזם
RapIsPac כמובן האוכלוסייה החרדית לא נספרת בסטטיסטיקה הזאת-
אז זה לא קפיטליזם אמיתי,זה דיקטטורה כמו שאמרת
NiggorColgate עדיין אתה יכול ללכת על מערכת פרטית, המערכת החינמית האידיאלית אמורה להיות קודם כל לעניים ולחלשים שארה"ב לא זורקת עליהם זין.
HelloYouMellow בטח שנספרת. זה כולל את כל האזרחים
RapIsPac החרדים הם 15% מאוכלוסיית המדינה ו-50% מהם לא עובדים (60% מהגברים ו-40% מהנשים)