RapIsPac
לא. הכותבים בהחלט רצו שתהיה כועס ומאוכזב שאתה מתחיל את החצי השני (לא הולך לעשות שום ספוילר אבל הסיפור עושה פניה של 180 מעלות שאתה מגיע לחצי השני, וזה אולי הrisk take הכי גדול שראיתי במשחק וידיאו) אבל אני חושב שבסה"כ למרות שיש לי מלא בעיות עם הסיפור בגלל שזה סיפור כל כך שאפתני ולוקח סיכונים שהכותבים היחסית לא מנוסים של נוטי דוג לא יכלו לעשות באופן מושלם, זה בוצע טוב ואני מרוצה מהסיפור. הבעיה היחידה הרצינית שלי עם הסיפור זה הסוף, הרחבתי על זה בתגובה בfxp שאולי תרצה לקרוא אחרי שתסיים את המשחק אבל בגדול אחרי שסיימתי את המשחק עד עכשיו המשחק נשאר לי בראש ואני מנסה לפענח ולחשוב על כל הthemes והstorytelling המעודן שנמצא בו. יש לי פרשנות די מוצקה על הtheme העיקרי בסיפור ואני מרגיש שה5 דקות האחרונות של הסיפור לא ממש תומכות בו בגלל החלטה שהדמות הראשית עושה שלדעתי, על פי החוקים שהמשחק הכתיב לאיך דמות מגיעה להחלטה כזאת, היא לא הרוויחה. ניל דרוקמן גם אמר שבזמן שהם עבדו על המשחק הם עשו את מה שהייתי בטוח שיקרה בסוף ומה שהגיוני שיקרה בסוף והם שינו את זה ברגע האחרון ואני רק יכול לתאר שהם ראו את התגובה ל(ספוילרים לשעה הראשונה של המשחק) מוות של ג'ואל באיזשהו focus group והם החליטו לא לקחת עוד סיכון נוסף עם הסיפור (באופן אירוני האנשים שקראו את ההדלפות הגיבו לסוף בצורה ממש שלילית ורצו דווקא שהסוף יהיה כמו שהוא תוכנן בהתחלה, אבל זה בגלל שגיימרים הם manbabies שרובם פיספסו את הרעיונות הדי פשוטים שמוצגים בסיפור או התעלמו מהם לגמרי כי הם ציפו לסיפור נקמה סטנדטי)
tl;dr המשחק טוב והחצי השני קצת פחות טוב מכמה בחינות אבל בסופו של דבר הוא לוקח את הסיפור למקומות ממש מעניינים ומרגשים, וצריך לבוא עם ראש פתוח כדי לראות את זה.
אגב אתה בוודאות תדע אם תגיע לחצי השני או לפחות תבין מה אני מתכוון שאני אומר "החצי השני". בוא נגיד שלא מפספסים את זה