אני שמתי לב שיש כאן מלא סטיגמות על דתיים וגם יש כאלה שבככל לא מבדילים בין חרידים לבין דתיים אז מה דעתכם?
לא מאמין. ואין לי דעה עליהם כמו שאין לי דעה על חילונים. אני חושב שיש בעיות עצומות בחברה החרדית שצריך לטפל בהן מבחינת אחוז הגברים שעובדים אבל חוץ מזה ועוד כמה בעיות עם אוכלוסיות החרדים שקיימות במקומות כמו בני ברק ובירושלים אבל חוץ מזה כלום. האנשים הכי טובים שפגשתי אי פעם היו דתיים ככה שהם בייסיקלי הוציאו ממני את כל שנאת הדתיים שהייתה לי כשהייתי בן 14 והייתי אתאיסט מביך שנלחם בכל דתי. אם לאנשים פה יש סטיגמות ושיט כזה לא צריך לייחס לזה חשיבות.
ברוך השם
כן הכי כיף לצחוק על דתיים אחי
אני אוהב את הדת סך הכל, אוהב מסורת, אני כן חושב שיש דברים שאפשר ללמוד מהתורה, מאמין באלוהים. אני כן חושב שהחרדים לוקחים את זה למקום לא טוב. אני לא מחבב בלשון המעטה את החרדים ואני בטוח שכולם כאן יודעים למה ואילו סיבות יש.
לא מאמין ולא מכחיש
Cash_Carti אגנוסטיקן? או סתם לא מתעסק בזה
לא מאמין
מנסה לשמור על מצוות ה' כמה שאפשר
מאמין חוטא הרבה לצערי מקווה להתקבל לישיבה אחרי גיל 25 בינתיים מנצל את הזמן כחילוני ואוהב דתיים מאוד
איש איש באמונתו יחיה אני לא מאמין
Solh אבל אין משפט כזה ובלה בלה בלה
היי אני דתי
kdot אני חושב שאגנוסטיקן
כאילו אני באותו ראש עם חייזרים וזה. לא רוצה לשלול עד שאין הפרכה
לא מאמין ולא אכפת לי מספיק בשביל להתווכח על הקיום של אלוהים
Kafri פחחחח איך אפשר להתווכח על קיום שהוא מובן מאליו
Kafri כנל
אני מאמין
שאין אלוהים
פה ושם כן
Cash_Carti לא תהיה הפרכה בחיים אתה לא יכול להוכיח או להפריך משהו כזה כל עוד לא התגלתה אליינו דמות אלוהית וגם זה אם זה לא סכיזופרניה אני חושב שכל דעה חוץ מאמצע זה כבר נטו אמונה ובנוסף הרעיון שיש לנו יוצר זה לא רעיון כזה לא הגיוני בהתחשב לעובדה שאנחנו יכולים ליצור דברים אז בשני הצדדים יש היגיון לדעתי אז אני אישאר באמצע
Cash_Carti 4 אלוהים בלתי ניתן להפרכה והקיום שלו הוא כשל לוגי
כאילו אגנוסטיות זאת הדרך לומר "אני לא רוצה לחשוב על זה" במקום לקבל את זה שבשביל שאלוהים יתקיים נצטרך לנטוש חוקי היגיון בסיסיים
אני מאמין אבל אני לא חושב שאם יש אלוהים הוא שופט אותנו על האם אכלת חזיר או אם נסעת בשבת.. לדעתי פשוט חשוב להיות בן אדם טוב וזה הכל