Mos Def - The New Danger
ז'אנר: היפ-הופ | ראפ | סול | R&B | רוק | ארה"ב

אלבומו השני של הראפר והשחקן יסלין ביי הידוע גם כתור מוס דף. אחרי שאלבומו הראשון זכה להצלחה רבה מוס דף נעלם ל-5 שנים בהם הוא עבד על אלבום המשך מגוון וניסיוני. לאחר שיצא ב-2004 האלבום לא קיבל ביקורות טובות. הרבה אנשים לא אהבו את הכיוון שאליו הלך מוס דף אמנם בראייה לאחור זה נדמה לי אחד מאלבומי ההיפ-הופ שראויים להרבה הערכה.
האלבום תפס אותי כבר מהשיר הראשון - The Boogie Man Song, קטע ג'אז-ראפ/סול רגוע שאפשר אפילו לומר עליו שהוא מלנכולי עם משפטים כמו "I am the most beautiful boogie man" לצד טפטופי פסנתר חרישי. מיד אחרי השיר הנפלא הזה מוס דף מפתיע בקטע רוק-ראפ פאנקי ועצבני. גם בפתיח של השיר Zimzallabim יש גיטרות רוק כבדות שאפשר לחשוב שלקוחות מאלבום Nu-Metal מאותה תקופה.
מוס דף לא מפסיק להפתיע בשילובים של ז'אנרים שונים לאורך כל האלבום. Blue Black Jack הוא שילוב מעולה של ריפים קלאסים של בלוז עם היפ-הופ ובכמה שירים מוס דף משלב סימפולים של שירי סול ו-R&B קלאסים כמו ב- The Panties ו-Sunshine בו מוס דף מסמפל את השיר המפורס מהמחזמר Hair.
מהשירים האהובים עליי הם Sex Love & Money בגלל השימוש המעולה שלו בכלי הנשיפה והשיר The Easy Spell עם הביט הפשוט והעצבני שלו שאני מת עליו.
אלבום היפ-הופ ניסיוני ומגוון שבאותה תקופה אתגר את הז'אנר. אם לא יצא לכם להכיר את מוס דף אז זהו אלבום מעולה להתחיל בו ואם כן יצא לכם אבל לא שמעתם את האלבום אני מאד ממליץ לגלות את הצד היותר ניסיוני שלו גם.
יש לכם עוד אלבומים שאתם ממליצים לשמוע? כתבו פה בתגובות או בעמוד הפייסבוק של אלבום ביום, אני תמיד שמח לשמוע מוזיקה חדשה. אוהב אתכם!😊