אהלן ובוקר טוב,
קינג גיזארד כבר במשך חמש שנים הלהקה האהובה עליי מבלי אפילו להראות סימנים של ספק.
קצת רקע על הלהקה:
הלהקה הוקמה במלבורן אוסטרליה.
ללהקה יש שישה חברי להקה, אך זאת רק לאחרונה כאשר המתופף השני אריק עזב את הלהקה כדי להתמקד בלייבל של קינג גיזארד, Flightless אשר גם חתום על ידי מספר להקות בסצינת רוק האוסטרלית.
בקיצור, ישנם שלושה גיטריסטים, בסיסט, אמברוס קני סמית' שהוא גם מנגן על מפוחית גם על קלידים וגם בא לשיר מידי פעם (יש לו להקה משל עצמו גם שנקראת The Murlocs), ועד לא מזמן גם שני מתופפים.
12 Bar Bruise:
(2012) ז'אנרים: גראז' רוק, גראז' פאנק. פירוט: האלבום הראשון של קינג גיזארד אין שום דבר יותר מידי יוצא דופן אבל זו קבוצה של שירים אנרגטים כיפיים בטירוף.
7\10
Eyes Like The Sky:
(2013) ז'אנרים: מערבון, ספוקן וורד, גראז' רוק. פירוט: אלבום קונספט שמספר סיפור מערבון, אלבום ספוקן וורד עם קריינות של אבא של אחד חברי הלהקה. יש לאלבום את הרגעים שלו אבל אני מוצא את עצמי חוזר אליו הכי פחות.
6\10
Float Along - Fill Your Lungs:
(2013) ז'אנרים: רוק פסיכדלי פירוט: הצלילה הראשונה של קינג גיז לתוך רוק פסיכדלי, האלבום מתחיל עם אפיקה באורך של 16 דקות, שיר שהוא חוויה לחלוטין. באופן כללי האלבום הזה מחזיק רצח.
7.5\10
Oddments:
(2014) ז'אנרים: רוק פסיכדלי, גראז' רוק. פירוט: הכבשה השחורה של קינג גיזארד, משום מה הרבה מעריצים אוהבים להגיד שאלבום הזה הכי חלש שלהם אבל אני דווקא לא חושב ככה, הוא אולי קצת מבולגן אבל יש שם יהלומים. (להלן: Hot Wax)
7\10
I'm In Your Mind Fuzz:
(2014), ז'אנרים: רוק פסיכדלי, גראז' רוק, פירוט: האלבום הראשון של קינג גיז שזכה לביקורות רבות וקצת הכניס אותם אל הבמה. האלבום מתחיל עם 4 שירים שהם בעצם שיר אחד והם זורמים אחד אל השני ביופי שאין לתאר אותו. ובאופן כללי אין שיר באלבום שלא חרשתי לו את התחת. בנוסף האלבום הזה התחיל סגא של lore בדיסקוגרפיה שלהם, אין לי כוח כלכך לפרט אבל פשוט תנסו לשים לב לחלק מהעטיפות הבאות שיהיו פה. אלבום אגדי ללא ספק בטופ 10 שלי אי פעם.
10\10
Quarters!:
(2015). ז'אנרים: רוק פסיכדלי, השפעה מג'אז. פירוט: אלבום קונספט חמוד, ישנם 4 שירים שכל אחד מהם הוא 10:10 בדיוק מה שיוצר רבעים. כנראה גם אוסף השירים הרגועים ביותר של קינג גיזארד. ממליץ למי שקצת קשה לו עם רוק לנסות להיכנס אליהם דרך האלבום הזה.
9\10
Paper Mache Dream Balloon:
(2015), ז'אנרים: פולק, רוק פסיכדלי. פירוט: אלבום אקוסטי לחלוטין, יש פה שירים חמודים רצחחחח, גם הרבה שימוש בכלי נשיפה כמו קלרינט וכו'... אלבום ממש ממש מגניב עם קטעים יפים לאללה.
8\10
Nonagon Infinity:
(2016), ז'אנרים: רוק פסיכדלי, רוק כבד. פירוט: אלבום שעזר לפריצתם של קינג גיזארד באוסטרליה, הביא קהל מעריצים מאוד גדול (כולל אותי) אליהם. האלבום הוא לופ אחד גדול, כל שיר ממשיך אל השני מבלי לעצור, וככה גם השיר האחרון מוביל אל השיר הראשון. אלבום שהוא חוויה משוגעת לחלוטין. (שימו לב לעטיפה)
10\10
Flying Microtonal Banana:
(2017), ז'אנרים: רוק פסיכדלי, השפעות ממוזיקה מזרח תיכונית. פירוט: בסוף 2016 קינג גיזארד הכריזו שהם יוציאו חמש אלבומים ב2017 מה שגרם לקהל מעריצים להשתגע, והם התחילו זאת עם Flying Microtonal Banana, מה שקינג גיזארד עשו, הם הוסיפו לכלים שלהם פרטים נוספים כדי ליצור רבעי טונים (הצלילים בין הצלילים) מה שאינו נפוץ בכלל במוזיקה במערב אך כן במוזיקה במזרח התיכון. בקיצור אלבום טריפי ומשוגע.
10\10
Murder of the Universe:
(2017), ז'אנרים: רוק כבד, רוק פסיכדלי, ספוקן וורד. פירוט: מעריצים אוהבים להגן עליו משום שהוא קיבל ביקורות meh, הוא רחוק מלהיות האלבום האהוב עליי שלהם אבל יש לו את הרגעים שלו. אלבום שחשוב לlore של הלהקה (שימו לב לעטיפה).
7\10
Sketches of Brunswick East:
(2017), ז'אנרים: אינדי, רוק פסיכדלי, השפעות מג'אז. פירוט: שיתוף פעולה עם Mild High Club, אלבום אחד היוצאי דופן בדיסקוגרפיה שלהם והוא לא מקבל מספיק הערכה. אלבום נגיש מאוד, וכיפי מאוד.
8\10
Polygondwanaland:
(2017), ז'אנרים: רוק פסיכדלי. פירוט: אלבום לחלוטין copyright free שהוביל לכל מיני הוצאות מוזרות וקטנות... המוזיקה מעניינת חייב להודות שאני יחסית ישן על האלבום הזה.
7.5\10
Gumboot Soup:
(2017), ז'אנרים: כל מה שיצא להם ב2017, פירוט: האלבום הזה הוא האחרון שיצא להם ב2017 והוא פשוט אוסף של שירים שלא נכנסו לאלבומים הקודמים שלהם, אז הוא קצת all over the place, אבל עדיין סבבה לגמרי.
7\10
Fishing for Fishies:
(2019), ז'אנרים: פולק רוק, בלוז, רוק פסיכדלי. פירוט: לאחר שנה של הפסקה (נצח בשנות קינג גיזארד), הם חזרו עם פישינג, אלבום שמאוד התמקד בנושאים סביבתיים. סאונדים וסגנונות מאוד יוצאי דופן ללהקה. אלבום סבבה סהכ, והוא נגמר עם השיר שהכי לא קשור בעולם (שיר אלקטרוני בכלל) אבל הוא פשוט טוב רצח.
8\10
Infest the Rats' Nest:
(2019), ז'אנרים: ת'ראש מטאל. פירוט: כן הם אשכרה הוציאו אלבום מטאל, למרות שאני כבר לא כזה אוהב מטאל האלבום הזה banging אחושלוק ואני חולה עליו. האלבום גם ממשיך לדבר עם הנושאים הסביבתיים והוא יוצר לנו רעיון של עולם עתידי פוסט אפוקליפטי.
9\10
K.G:
(2020), ז'אנרים: רוק פסיכדלי, השפעות ממוזיקה מזרח תיכונית. פירוט: follow up לFMB, אלבום נקי ברמות, מעניין ומגניב. ואין עוד צורך במילים. (לצערי גם העטיפה הכי חלשה בדיסקוגרפיה שלהם 🙁 )
בנוסף קינג גיזארד הוציאו מספר אלבומי לייב ב2020 אך אין סיבה שאני אפרט עליהם.
9\10
וזהו! זאת הדיסקוגרפיה המהוללת של להקת הרוק הכי טובה במאה ה21, ב26 לפברואר יוצא אלבום חדש תהיו מעודכנים.
שיהיה לכולם אחלה יום.