אז פניתי לדניאל כדי להניע פה משהו חדש באתר - קטגוריה שמוקדשת למוזיקה אלקטרונית מכל סוגיה. אני חושב שהיום היפ הופ ומוזיקה אלקטרונית זה משהו שמתכתב כמו כפפה ליד, מעבר לזה ששני הז׳אנרים הלכו יד ביד גם לאורך ההיסטוריה. אפילו אם הם היו פחות בפרונט והיו יותר במחתרת.
הרבה מאוד אנשים שאני מכיר שהבסיס שלהם במוזיקה התחיל בהיפ הופ פנו עם השנים גם לכיוונים המוזיקליים האלה (כולל אני 🙂) והפוך.
ֿ
את הדיון הראשון פה אני פותח דווקא עם ג׳יימס בלייק שהוא אמנם אמן שפונה לז׳אנרים יותר נרחבים מאשר אלקטרונית פרופר.
במסגרת השחרור של ה-EP המדהים שלו Before בשנה שעברה, הוא הגיע לבוילר רום לנגן סט משלו.
הוא עושה כאן מיקס מושלם בין השירים ב-EP לבין הרבה קטעים אלקטרוניים ותבלון של היפ הופ, בין היתר הוא שילב לכאן את אאוטקאסט, צ׳יינה וגוצ׳י מיין.
תעשו לעצמכם טובה, תקדישו שעה לצפות/להאזין בזה - זה לגמרי אחד הדברים היותר מבורכים שקרו בשנה שעברה.
זה לא רק ניגון של רצף שירים, זה גם הגשה של סגנון, סטייל והבנה מדהימה של איך מוזיקה זורמת ומתחברת ואיך אתה גם יכול להרקיד את הרחבה.
אם עד שנת 2020 ג׳יימס בלייק היה ידוע כגאון, ב-2020 הוא עלה עוד כיתה לסטטוס אגדה בהתהוות.
רשימת השירים המלאה שהוא ניגן:
- James Blake - Do You Ever
- Chynna - Mood
- James Blake - Before
- Gucci Mane - Father´s Day
- Randomer - Bring
- Theo Parrish - Angry Purple Birds
- Vybz Kartel & Shabba Ranks - Bulletproof
- Allstars Steve Gurley - Walk On By
- Boddika & Joy Orbison - &Fate
- James Blake - I Keep Calling
- SwaVay - Yaya
- Mosoes Sumney - Make Out In My Car (James Blake Edit)
- Fango - Valvae(Viscera 1/3)
- Robert Hood - Monkey
- Floorplan - We Magnify His Name
- OutKast - Ghettomusick
- James Blake - Summer Of Now