פלד אמר ש-"זין על בית ספר אני יצאתי מהמטריקס", הגואט אומר שאין צורך שתיהם, לך תוציא אלבום ראפ על הגלוק שלך במרכז תל אביב
admin אני מעדיף להשלים בגרויות למשך 10 שנים ולא לצאת פדחן כמו פלד תודה
לפי דעתי לגשת למכינה, אתה זוכה להכיר חברה מהתואר לפני שהוא מתחיל ומגיע לתחילת שנה מגובש עם עוד כמה אנשים. זה קצת שונה עכשיו עם כל המצב של הקורונה ואני לא הייתי צריך לעבור מכינה, מדבר לפי מה שחברים שלי מהתואר סיפרו לי.
תלוי במלא דברים. תלוי כמה זמן המכינה, אם צריך לשפר מה צריך לשפר, כמה ציון צריך לקבל במכינה, מה לומדים במכינה, מחיר של המכינה לעומת מחיר של השלמות, כמות הזמן שתיקח, לחשב את הסיכוי שתעבור לעומת קבלת ציונים רצויים של בגרויות...
עכביש שחור המחיר של המכינה זולה לעומת המחיר של השלמת בגרויות כבר בדקתי את זה באינטרנט ומבחינת זמן זה לא ככ מה שמעניין אותי מצידי שיהיה גם שנה וחצי העיקר שאני אסיים את זה בהצלחה וכמו שצריך
KidCudi אז השאלה העיקרית היא מה לומדים במכינה ומה הציון מעבר במכינה, יש מכינות שדורשות ציון של 90+ ממוצע במכינה, יש כאלה כמו אצלי שדורשים רק 70 לקבלה מה שעוד כדאי לקחת בחשבון זה שאצלי למשל במכינה סוג של "שומרים מקום" במכללה לעומת אלה שמשלימים בגרויות לבד ואז מנסים שוב להירשם אם הייתי משלים בגרות לבד הייתי מקבל תשובות מהבגרות באיזור הקיץ וכבר לא היה לי מקום להירשם במכללה. אז עוד נק טובה למחשבה
המשתמש הזה עושה לי פלאשבקים ללירן @AnakinSkywalker
ShortieNoMass אני Trilogy 🙁
איפה אתה רוצה ללמוד ומה
זה תלוי במה שאתה רוצה ללמוד כמובן, לא לכל התארים יש מכינה, ללימודי רפואה למשל אין מכינה, כיום רוב התארים אפשר לעשות מכינה, זה הרבה יותר קל ומהיר מאשר להשלים בגרויות
לא זה ולא זה, לך לאוניברסיטה הפתוחה או או קולג', תשיג תואר ולאף מעסיק לא יהיה אכפת אם אין לך בגרות
BlueFrozen אז זהו רציתי ללכת לפתוחה אבל שאלתי כל כך הרבה אנשים וכולם אמרו לי לא ללכת לשם
KidCudi אין לך למה ללכת לשם באמת, היא קשה ממש יחסית לשאר כי אתה לומד הרוב עם עצמך, אם אין לך בגרות ואין לך ידע במתמטיקה למשל אז אתה לא תדע את החומר ואיך לעשות אותו בתואר.
AnakinSkywalker צודק תכלס אני עדיין לא סגור על עצמי מה בא לי ללמוד נראה לי שאני אלך על מכינה מאשר בגרויות כי בגרויות זה לשלם פי כפליים מאשר המכינה עצמה
לרוב מי שהולך לפתוחה זה בן אדם שיש לו ידע ומושג בתואר ופשוט לוקח כמה קורסים ואז ממיר לאוניברסיטה האחרת שבסופו של דבר הוא עובר אלייה.
תשלים בגרויות
זה ממש תלוי לאיזה מקצוע אתה מכוון ובאיזה מוסד. הפתוחה זה פיתרון נהדר וגם זאת מסגרת הרבה יותר מאפשרת, אתה לא צריך להיות בלחץ אחר תוכנית לימודים שלא בהכרח מתאימה ליכולות והמסוגלות שלך. יש בזה הרבה נידבחים אבל לפני הכל השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך זה מה אתה רוצה ללמוד ולעשות.
אף אחד מהם אם בא לך לעשות הרבה כסף ולהנות מהחיים באמת
תחשוב מה יהיה לך יותר שימושי לעתיד ותעשה רשימה של חסרונות ויתרונות בכל דבר