5 אתרים שיעזרו לכם למצוא מוזיקה חדשה
לפעמים עולה לי המחשבה בראש מה אם לעולם לא הייתי שומע את השיר האהוב עליי. מה אם לעולם לא הייתי שומע את האלבום האהוב עליי או מכיר את האומן האהוב עליי. אני בן אדם מאד סקרן מוזיקלית, אני אוהב לגלות אמנים חדשים, סגנונות חדשים ולהיות מופתע, מוקסם או מרוגש ממוזיקה. אני לא יודע מי הייתי אילולא הייתי שומע את השיר הזה שאני אוהב או את המנגינה הזאת שאני נזכר בה כל פעם ש-.
אני יודע שזה לא קל לאנשים למצוא מוזיקה חדשה ולפתוח את עצמם למשהו שהם לעולם לא היו מקשיבים אליו בעבר. עד לא מזמן אפילו היה לנו יותר קשה לעשות זאת. הדרך היחידה להכיר מוזיקה בעצמך זה אם במקרה שמעת ברדיו או ללכת לחנות תקליטים, לקבל המלצה או לראות אלבום עם כריכה טובה ואז לשמוע אותו רק אם הוא נמצא במלאי. יש משהו רומנטי בזה, כל שיר שגילית הוא סיפור אחר שהתרחש בחיים שלך. אני יכול לזכור לפעמים מה אכלתי או עשיתי באותו רגע שהתאהבתי בשיר מסויים. האינטרנט שינה את זה קצת. יש לנו במרחק קליק אחד ספריית מוזיקה שלא קיימת בשום מקום פיזי בעולם ואין-סוף אפשרויות, בין אם זה ביוטוב, ספוטיפיי או בכל אתר סטרימינג אחר. אך עם הנוחות הזו הגיעה גם המגבלה של השפע. זה משפט קצת מצחיק כשחושבים על זה אבל יותר מדי פעמים כשמונחות לפנינו יותר מדי אפשרויות אנחנו מעדיפים לא לבחור, ואז אנחנו גונבים מעצמנו את מתנת הסקרנות. זה למה החלטתי לפתוח את אלבום ביום מלחתחילה ולנסות לגרום לאנשים להיות יותר סקרנים מוזיקלית. אני מאמין שכל אחד יכול למצוא את השיר האהוב עליו מכל אומן או מכל ז'אנר אם הוא יחפש מספיק טוב. קיבצתי כאן כמה מהאתרים שאני הכי אוהב לגלוש בהם כדי למצוא מוזיקה חדשה וגם כמה טיפים כדי לעזור לכם למצוא את השיר האהוב עליכם הבא.
אחד מהאתרים האהובים עליי לגלות בו מוזיקה בצורה פשוטה ונגישה ממש. באתר פרושים כל הז'אנרים אי פעם ומכל העולם בצורת מפה, כלומר ז'אנרים שיותר קרובים אחד לשני תמטית כמו פולק ופולק-רוק יהיו יותר קרובים אחד לשני במפה. האתר מראה לנו כמה קרובים כל הז'אנרים אחד לשני לא משנה כמה לפעמים הם נשמעים לנו שונים. ניתן למצוא גם ז'אנרים שאני בטוח שלא חשבתם שהם קיימים כמו Spanish Folk Rock (תנסו לשמוע זו חוויה). לחיצה אחת על הז'אנר תשמיע לכם קטע קצר המאפיין את הז'אנר. לחיצה נוספת תשלח אתכם למפה נוספת עם אומנים בולטים בז'אנר שם תוכלו להקשיב לדוגמאות מכל אחד מהם בנפרד ולהיכנס לעמוד הספוטיפיי שלהם. אתר נגיש בטירוף למי שרוצה לצלול לתוך העולם המופרע הזה של המוזיקה בצורה יותר נוחה.
רדיו הוא אתר שמאפשר לך לגלות מוזיקה מכל רחבי העולם ובכל הזמנים. אי פעם רצית לדעת איך נשמעה מוזיקה ממונגוליה בשנות ה-80? או מוזיקה מפורטוגל משנות ה-2000? פשוט תבחר מדינה במפה ועשור ואתה שומע מוזיקה מסנגל בשנות ה-60. אפשר גם לבקש ספציפית מוזיקה מהירה, איטית או מוזרה ואם אהבתם שיר מסויים לשמור אותו ברשימת השירים שלכם. האתר מתאפשר בעיקר בעזרת קהילה בין-לאומית שאפשר להצטרף אליה ולהוסיף מוזיקה שאתם בעצמכם גיליתם ממדינות וזמנים שונים (גם ישראל מככבת שם). זה מדהים כל פעם לגלות מוזיקה ממדינה חדשה ולהיות מופתע ממה שתשמע.
זה כנראה האתר שאני מבלה בו הכי הרבה זמן כשאני מגלה מוזיקה חדשה. Rate Your Music הוא אתר שבעיקר בנוי מקהילת חובבי המוזיקה. כל אחד יכול לכתוב ביקורת ולעשות רשימות אלבומים ומאמרים סביבם. אם נתקלתם באומן שאתם מעוניינים בו, הרבה סיכויים שיש באתר מלא רשימות שבו הוא או אלבום שלו מופיע. זה אתר מעולה לגלות מוזיקה נוספת בז'אנר שאתם אוהבים ולשמוע מה יש לאנשים להגיד עליה לצד מדריכים לאלבומים הכי טובים של אמן מסויים ודירוגי אלבומים מהגרוע לטוב ביותר. והכי חשוב, הוא נכתב מאוהב מוזיקה אחד למשנהו.
כפי שאמרתי מקודם שהאינטרנט החליף את איך שאנחנו מגלים מוזיקה חדשה, זה האתר שמחליף את המוכר הזה שאומר לך "אה אני רואה שאתה אוהב ככה וככה, כדאי לך להקשיב גם לככה וככה". אתה פשוט רושם באתר אומן שאתה מכיר והאתר נותן לך בין 1 ל-20 אמנים דומים או אולי אפילו כאלה הקשורים אחד לשני ונותן לך את האפשרות לשמוע קטעים מהשירים הכי פופולאריים שלהם. מצאת משהו שאתה אוהב? תלחץ גם עליו והאתר יביא לך עוד אפשרויות דומות. זה קונספט כלכך פשוט וקליל שהוא פשוט עובד.
לפעמים לא בא לנו לעשות את המלאכה הארוכה של לחפש ידנית מוזיקה חדשה ופשוט רוצים לשמוע משהו כבר. 8tracks הוא אתר של פלייליסטים שונים בעלי 8 שירים לפחות שכל אחד יכול להעלות אליו ולהיות DJ בעצמו. ישנם מלא פלייליסטים שונים ממויינים לפי אומנים, ז'אנרים וגם מצבי רוח. אפשר להשתמש בחיפוש כדי למצוא פסקול לכל פעילות שתרצו כמו לאכול פיצה או לקפל בגדים. אם מישהו חשב על לעשות לזה פלייליסט כנראה שיש את זה ב-8tracks.
טיפים נוספים
הדרך הטובה ביותר לדעתי לגלות מוזיקה חדשה שגם תאהב היא לבדוק מה שומעים האומנים שאתה אוהב. אם יש אומן שבטעם שלך כנראה שגם הטעם שלו יתאים לשלך. לא כל כך קשה למצוא מה המוזיקאים שאתה אוהב מקשיבים לו, אם יש משהו שאומנים אוהבים לדבר עליו זה על ההשראה שלהם. מה שתגלו יכול להפתיע אתכם, יכולים להיות זמרי פולק שאוהבים היפ-הופ או להקות מטאל שמקשיבים לג'אז. אני גיליתי שאחד מהאלבומים האהובים עליי של ניק קייב היה בהשראת אלבום ראפ של Scarface.
היו סקרנים. אל תהיו פאסיביים בטעם המוזיקלי שלכם. תשאלו חברים שלכם מה הם מקשיבים אליו, מה הם ממליצים עליו. אם אתם שומעים משהו שאתם אוהבים בסרט, במסעדה, תגלו את מי אתם שומעים, מה אתם שומעים. אל תהססו לשאול אנשים, אולי תפתחו שיחה מעניינת ותגלו דברים חדשים.
מקווה שהצלחתי לעזור לכם לחקור יותר מוזיקה ולגלות דברים חדשים. מי יודע אולי השיר הבא שתגלו יהיה השיר האהוב עליכם החדש. עכשיו אחרי שגיליתם דברים חדשים תשתפו את חבריכים. תשמיעו כמה שיותר מוזיקה!