פרק רביעי
שם רשמי: הממלכה המאוחדת של ברטיניה הגדולה וצפון אירלנד
דגל:

אוכלוסייה: 66 מיליון
שטח: 241 אלף קמ"ר
בירה: לונדון
שפה נפוצה: אנגלית

היסטוריה בקצרה:
אפשר לכתוב שעות על כל מיני דברים בהיסטוריה הבריטית לכן אני באמת אנסה לשמור על זה קצר.
בשנת 800 לפנה"ס הגיעו השבטים הקלטים לאיים הבריטים (אבות אובתיהם של הסקוטים, הוולשים והאירים. היו בני אדם בבריטניה לפני שהם הגיעו כמו אלה שבנו את הסטונהג'). בשנת 43 לספירה כבשה האימפריה הרומית את אנגליה של היום. באיזור 400 לספירה הגיעו השבטים הגרמאניים האנגלו-סקסונים ודחקו את השבטים הקלטים לצפון, לאירלנד ולויילס של היום. באיזור 880 לספירה התחיל המלך אלפרד הגדול לאחד את האיים הבריטים לאחר שמנה את פלישות הויקינגים. ב1282 המלך אדוארד איחד הרבה מהנסיכויות העצמאיות שנותרו. לאחר מכן במאה ה15 עברה בריטניה שינוי דתי וקיבלה עליה את הנצרות הפרוטסטנטית. בסוף המאה ה18 התחילה המהפכה התעשייתית ולאחר מכן גם קרתה מלחמת אזרחים עם אוליבר קרומוול וכו', בריטניה גם הייתה במספר מלחמות באירופה אבל אין צורך בלפרט על כך. כמובן שלפני כן החל המירוץ לכיבוש האמריקות, ובריטניה כבשה את מזרח ארה"ב של היום ואיבדה אותה במלחמת העצמאות האמריקאית. אחרי זה הם גם החליטו לכבוש את העולם.

השתתפה במלחמת העולם הראשונה והשנייה, הקולוניות החלו לקבל עצמאות, סכסוכים רבים עם אירלנד, האיחוד האירופי וברקזיט וכאן אנחנו עומדים היום.
טבע:

תרבות:
אני אתמקד בתרבות האנגלית ופחות בקלטית.

ארכיטקטורה גותית אנגלית

בתים בריטיים סטנדרטים, אני חולה על הסגנון הזה של הלבנים החשופות
קולינריה -
האמת שבריטים מודים בזה בעצמם, כל האוכל הטעים בבריטניה הוא של מהגרים הודים וג'מייקנים
אבל הנה מנות בריטיות שכולם מכירים

מוזיקה -
קשה מאוד להכליל
לסיכום: 10\9
אי אפשר לא לאהוב את הבריטים, תרבות כיפית, אנשים מצחיקים, כולם מכירים מוזיקה מבריטניה או טלוויזיה מבריטניה. אונברסיטאות מהטובות בעולם, מקום נוח למגורים. אין צורך להרחיב כי כל אחד אוהב בתכלס. רוצה לגור שם ביי
שבת שלום