מה אתם חושבים על ה N Word בישראל ?
NBAmiller ישראלים לא מכירים את ההיסטוריה של המילה אז אם הם שרים אותה זה מטומטם לכעוס עליהם
למה כולם נזכרו להיות אכפתיים לזה רק בשנה האחרונה או משהו באיזור אגב אין בישראל אנשים שחורים שהיו חלק או במשפחה שהייתה חלק בתקופה שהיו עבדים, בתכלס אני לא חושב שזה משנה להרבה אנשים פה, לא משתמש בה באופן כללי אבל פה לא יעשו לך כלום ולא אכפת לאנשים ככ
Baxter_hameleh אני חושב שהדרך הכי טובה להוכיח שלמילה אין משמעות בישראל וזה רק משמעות זה בעזרת שאלה אחת פשוטה "לפני שלוש או שנתיים השחורים בישראל היו נעלבים מהמילה הזאת , הם בכלל הכירו את המילה" והתשובה היא לא , לאף אחד לא היה אכפת לפני שנתיים במיוחד שזה מילה שלא מכוונת כלפי שחורים אלא כלפי אפרו אמריקאים
מה יש כבר לחשוב זה ישראל, האתיופים מושפעים והם חושבים שהם גנגסטרים ואומרים את המילה הזאת כל שני וחמישי, ילדות לבנבנות בנות 12 מנסות לבטל אנשים בגלל שהם שרים מילים של שירים
NBAmiller ממש נהיה אכפת לילדות טיקטוק בנות 14 tho בכל מקרה למילה הזאת אין ערך בשכונות נידחות באשקלון שיש שם רוב של העדה האתיופית (לא חושב שאשקלון זה האיזור סתם זרקתי) כי לרובם לא אכפת זה לא התרבות שלהם וזה לא מעניין אותם, אף אחד לא קרא לאנשים באתיופיה ככה, בכל מקרה כולנו יודעים שאתה תמות אם תגיד את זה בהוד באטלנטה או לפחות יקרה לך שיט ממש קשוח
למה אתם כל כך מתמרמרים על זה אם יש אנשים שאכפת להם וזה פוגע בהם או משהו פשוט אל תגידו את המילה הזאת זה לא שזה כזה משמעותי לחיים שלכם אתם תשרדו מעולה בלי להגיד אותה
Solh העניין זה לא שקשה לא לומר את זה , העניין זה שאותם אנשים שעושים מזה עניין מחליטים שזאת מילה שתפגע בהם לא כמו נגיד "כושי" שזה מילת גנאי מאז ומתמיד לאומת ניגה שזה מילה שנכנסה ללקסיקון של ישראלים לפני שנתיים במקסימום , ואותם אנשים מחליטים שהם יפגעו מזה
Solh זה שאמרתי שיש לn word ליטרלי 0 ערך בארץ לא אומר שהיא בלקסיקון שלי אבל בסדר
Solh כי הם יכולים למצוץ לי, אם אני לא חושב שאני פוגע במשהו והם מחפשים בכוונה להפגע אני לא מרגיש את הצורך להתחשב בהם.
@Nowhere2go
NBAmiller למי איכפת?
Solh ממה ? לא הבנתי אותך
NBAmiller כאילו הבנתי שאתה טוען שאנשים החליטו להפגע מזה ושלפני שנתיים זה לא היה בלקסיקון, אבל למה זה משנה?
Solh כי למה שאני לא אגיד מילה כי קבוצה מסויימת החליטה פתאום שהיא רוצה להיפגע ממנה (אני לא אומר ניגה ביום יום בשירים וכאלה)
NBAmiller לא יודע סהכ הגיוני שהם ירגישו שייכות לשחורים בארהב באיזשהו מקום, וזה לא שזו מילה קריטית בשפה
שירים זה כבר עניין אחר
Solh לדעתי אין סיבה שהם ירגישו קשר לאפרו אמרקיאים במקרה , אני מאמין שהם יכולים להזדהות איתם במצבים מסויימים אבל לא יותר מזה
את תגידו את המילה הזאת, יבטלו אתכם ואז המשמעות שלכם לא תהיה קיימת.
ASSAF שיט
אפרו אמריקאים הגיעו לאמריקה מאפריקה ואתיופיה נמצאת באפריקה .(דרך אגב דה וויקנד הוא אתיופי) המילה הזאת פוגעת בכל מי שצבע העור שלו שחור כי זה נחשב גזעני , N word בעברית זה ״כושי״ וזה מכוון לצבע העור ונחשב למילה גזענית כלפי שחורים . מה לכם להציק להם? מה אכפת לכם לכבד אותם?
natanm8 אני מרוקאי אז אני יכל להגיד ניגר? די מה זה הטמטום הזה... ולא "כושי" זה לא תרגום של "ניגר" אלא פשוט מתייחס לאנשים מארץ כוש. אם תדבר עם בומרים הם עדיין ישתמשו במילה הזאת כי לא ידעו שיש בה משהו רע.
natanm8 כושי זה לא תרגום למילה הזאת ואתיופיה המדינה היחידה באפריקה שלא נפלה לעבדות (אולי היו עבדים אתיופים איך שהו אני רק מכיר את השטח של הנושא)
הרבה לא יסכימו איתי אבל אני חושב שזה שנונתנים לה כוח זה כבר בעיה, כאילו עד כמה אנשים חלשים שהם נעלבים ממילה אחת במיוחד שהמשמעות שלה בעולם המודרני השתנתה ורוב מי שאומר אותה היום לא באמת מתכוון לומר אותה בתור עלבון.
rondonumbanine אני מסכים איתך
חושב שצריך לדפוק ראסיה אחת החזקות לאנשים לבנים (במיוחד אלה בישראל) שמשתמשים במילה הזאת וחיים בסרט שהם חלק מזה
KidCudi אף אחד בישראל לא סתם קורא לחבר שלו ניגה הכוונה לשימוש המילה בשירים ודברים כאלה