נקודה חשובה:יצא לי לראות המון אנשים שמשווים אותו ל AFTER HOURS ואני די לא מסכים עם זה כל כך,שתי האלבומים זהים במהות שלהם אבל בארה הזאת אייבל לא היה השבור והחסר רגשות כמו שהוא עכשיו בארה הנוכחית ובארה אחרי מספר פרידות קורעות לב וקשות אבל אני כן יכול להגיד ש AFTER HOURS זאת הגרסת סיכום הסופית שלו מSTARBOY. מעברונים וקטעי מעבר- לא נכללים אצלי באף ביקורת כך שהשת"פ עם עם לנה דל ריי לא ברשימה
STARBOY
הרצועה שפותחת את האלבום ולדעתי מדובר ביצירה מופלאה עם מיליון ואחת דברים שעוטפת את אותה,כולנו מכירים את הקלישאה הנפוצה הזאת שטוענת שאם השיר להיט ופיפולדת אז הוא מאבד מהעוצמתיות ומהיוקרה שלו-אבל על השיר הזה אחרי מיליארד ושתיים השמעות שלו אף פעם אי אפשר להגיד לטעון את זה את ועבורי הוא בדיוק מה צריכים היינו ב2016-בופ עם מסר תובנתי על לב שבור ותפל שברקע באותה שנה מתנגנים אלפי טראשים חסרי תוכן.דירוג:10\10
PARTY MONSTER
אציין לשבח את הפתיחה המאוד יפה שלו ולדעתי זה שיר מאוד "רך" ובוגר עם המנון ממש מובהק וההתייחסות המאוד מובהקת לסלינה גומז (בת זוגתו דאז) אכן מרגישה די אמיתית ומהמקום שלו אבל מעבר לזה לא מצאתי דברים אחרים להתרכז בהם במהלך השמיעה ולדעתי זו החולייה החלשה של האלבום מבין כל השירים,אכבד את אלו שאוהבים את הרצועה הזאת אבל לעומת הרצועות האחרות כאן היא פחות נגעה בי. דירוג:10\6.5
FLASE ALARM
השיר מפעם לפעם מפתיע אותי-מאיך שהשיר מתחיל אפשר להבין שמדובר בשיר עמוק ועדין ולא יותר מידי רועש אבל שלרגע הפזמון במין יהירות מתחלף הוא נהיה רועש ומיינסטרים וזה לדעתי מדהים ביותר שאפשר לשלב כמה סגנונות בשיר אחד ולא לעשות את השיר בסגנון אחד,מוזה אחת וסטייל אחד וייחודי כדי שהוא יהיה לא מעניין ומגוון ולפעמים ישמע משעמם,מדובר לדעתי ברצועה גאונית של ממש ואם הייתי יכול להוסיף מעבר ל5 שירים לטופ-היא הייתה הפייבוריטית השישית.דירוג:10\9
REMINDER
רצועה מאוד יפה ושהצלחתי ברוב האחוזים להעריך אותה בגלל המון סיבות,משהו בקדם-פזמון ובפזמון עצמו מתחרז ומוגש בצורה ממש יפה,ומעבר לליריקה והמבנה עצמו ומאיך שהוא בנוי והדבר שהכי התחברתי אליו זה העבודת מיקסינג-שלדעתי יש בה משהו שממכר של ממש ואפשר לראות שהיא ממש מושקעת וזה יכול להיות אם זה בשליטה של הקולות,הביטים ברוח ההיפ-הופ של שנות ה2000 וזה שיר קומפקטי ומצויין שאני מאחל לכל אמן באלבום. דירוג:10\8.5
ROCKIN
רצועת דאנס מקסימה שמזכירה ממש את Ocean drive בניחוחות שנות האייטיז ולדעתי דה וויקנד הצליח להגיש את השיר באופן כלכך רענן ועדכני לאותה שנה מעבר לכך משהו בה מרגיש לי כל כך אמיתי כי מעבר לEDM הרועש כאן יש כאן המון מסרים שאי אפשר להתעלם מהם ולדעתי זה מה שמחזק את השיר ועושה אותו עוד יותר מושלם ולא שיר דאנס עם עטיפה ריקה וחסרת תוכן שמבחינה חווייתית אין לה מה להציע. דירוג:10\10
SECRETS
הרצועה הזאת בטופ 5 שלי מהמון סיבות,מעבר שהיא מבין הלהיטים באלבום ואפשר להגיד ששמעתי אותה מיליון ואחד פעמיים יש בה מן רוח שמרגישה אנושית כזאת זורמת שגרמה לי להתאהב בשיר עצמו,הפזמון מהמם ומלוטש ובוהק ממש כמו יהלום ובמהלך רוב השמיעות שלו הצלחתי להתחבר להמון דברים עם זה הליריקה-שבמהלך המון שמיעות אנשים לא נוטים להתייחס אליה ומתייחסים לטפל העיקרי שזה המוזיקה עצמה או עם השיר עצמו להיט או לא ולדעתי זה מיותר וצריכים להעריך גם את מה שנמצא ביצירה מאחורי המנגינה. דירוג:10\9
TRUE COLORS
שיר מושלם שאני לא יכול לתאר במילים עד כמה שהוא השפיע עליי במהלך השנים,יש בו המון דברים מרהיבים למדי כמו האופן הגשה הבולט אל מי שהוא רצה להעביר אותו,הליריקה החדה שבכל שיר ושיר באלבום היא בסדר העדיפיות ומצליחה לבלוט וזה מדהים שאמנים מוכשרים כמו דה וויקנד מצליחים לעשות את זה בשלושה אלבומים ברצף וזה דבר שאמנים לא מצליחים לשמור באופן רציף,כי לדעתי שמתי שיש רצון לייצר יותר ויותר מוזיקה רועשת וסגנון מיינסטרים יש פחות חשק להשקיע בליריקה וראינו את זה אצל המון אמני פופ ולעומת זאת דה וויקנד הצליח לשלב את שניהם באלבום אחד. דירוג:10\8
SIDEWALKS
אודה שממש אהבתי את איך שהשיר נפתח המנגינת R&B בניחוחות הניינטיז-זה הרגיש ממש די "קסום" לרגע,אני אחד שלא סובל אוטוטיון ועיבודי קול בשירים מאוד עדינים אבל כאן אפשר להגיד שהוא הוסיף המון ביחד עם הbacking vocals של המקהלה,הוורסים של קאנדריק הדהימו אותי ברמות (לטובה) וזה אחד מהשתפים הכי מוצלחים שלו לדעתי (אחרי LOYATY עם ריהאנה).דירוג:10\8
SIX FEET UNDER
רצועה מדהימה שלאחר המון חרישות היא הצליחה להיכנס לטופ 5 שלי כי למדתי להעריך אותה מפעם לפעם,השיר עצמו מהמם ומעבר לזמר אורח הסמוי שגם העביר מסר שהצלחתי לזהות והיכולות הווקאליות המדהימות של אייבל כאן שבלטו ובכל הרצועות מהאלבום הדבר הכי בולט כאן שהוא הצליח לשנות את עצמו מבית לבית מבחינה אומנותית ורגשית-מבחינתי זה דבר מטורף וזה מעביר את החוויה של האמן בצורה יותר ברורה לדעתי וגם במקרים שאתה שר לאקסית.דירוג:10\10
LOVE TO LAY
רצועה די חמודה שאני פחות התחברתי אליה לעומת שירים אחרים כי היא פחות ממשיכה את הקונספט של האלבום,אבל כן אציין לשבח את המנגינה ואת הלחן עצמו שממש התחברתי אליהם,אולי יקח שנים או בהשמעות הבאות שהוא יגדל עליי כי פחות התרכזתי בכל התוכן האומנתי שלו או שפחות הבנתי.דירוג:10\7
A LONELY NIGHT
רצועת R&B מבין המשובחות שיצא לי אי פעם לשמוע מאמנים,יש בשיר משהו קליל וממכר שכבר ששומעים אותו יש חשק לרקוד וזה אחד מהשירים בקריירה של דה וויקנד שאני הכי מעריך,לדעתי לשלב גם דאנס וR&B ולגמר את זה לשיר-זה גאונות אחת גדולה ולדעתי היה מגיע לה יותר הערכה ברמה המקסימלית מכמה שירים מהאלבום.דירוג:10\10
ATTENTION
רצועה מהממת שהיא אחת ההברקות מהאלבום (אני לא מצליח איפה למקם אותה) עם המון יחודיות שדבקה במהלך כל ההאזנה שלי אליו,לדעתי האינטימיות והאקוסטיות מועברות בצורה חוויתית ומאוד מרגשת ובמיוחד עם ההפקה המדוייקת,הצלחתי להתחבר להמון רפרנסים ורמזים שבשמיעות הראשונות הסתתרו כי שאדם שופך את הרגשות שלו בפומבי רק לאחר כמה זמן של מן הכלה הן מתגלות לעיניים-וזה לדעתי מה שקרה,בשמיעות הראשונות שלי אליו (הייתי בן 13-12 אבל זה לא משנה) פחות הצלחתי להבין את המשמעות שלו ולאחר שחרשתי על המילים בעל פה הצלחתי להבין את "האהבה הנכזבת" ועד כמה הוא משמעותי ועמוק לגמרי ואני ממאחל לכולם בסופו של יום להשתדל לזהות.דירוג:10\8
ORDINARY LIFE
רצועה מאוד מדוייקת ומרגשת מאוד עבורי,במהלך ההאזנה אליה היא העלתה לי המון פלאשבקים ואני מעריך מאוד העוצמה שלה והיא מבין הרצועות היחידות מהאלבום שאיך נומר במילים עדינות-"פגעה במטרה" והיא לדעתי במלוא האחוזים מושלמת מבחינת הליריקה המבריקה,הפזמון האכזרי ומגוון שהעביר מסר חד וברור שמלווה מתובנות עם נקודת תורפה מסויימת.דירוג:10\9.5
NOTHING WITHOUT YOU
רצועה שנמצאת בטופ 3 שלי באלבום כי לטעמי זאת הרצועה הכי בולטת מבחינה ליריקלית באלבום והיא מרגשת אותי מפעם לפעם,אפשר לראות שאייבל פחות שם כאן דגש על הרועשות והשאיר אותו אלטרנטיבי אבל לעומת שירים אלטרנטיביים שנשארים רק בסטייל אחיד הוא הוסיף לו חידושים ואלמנטים מעניינים ומדהימים.דירוג:10\10
ALL I KNOW
רצועה די מבולגנת,יש כאלה שיותר יעריכו או לא אבל די היו המון דברים שחסרים לי בוורסים של דה וויקנד שהצליחו להגיע רק בוורס האגדי של פיוצ'ר שהטריף לדעתי את כל האווירה אבל מצד שני הכי התלהבתי מהעדינות שהייתה בכל השיר שהצליחה להישמר גם אם השיר יותר מדי "רועש",אציין לשבח את הפזמון החוזר שהציג בעצם את המסר רגשי-רומנטי שממש התחברתי אליו (ובעצם בכל האלבום היה) ונתן אווירה אחרת בשיר ולדעתי זה שווה הכל .דירוג:10\7
DIE FOR YOU
שאני מדבר על אחת מהרצועות הכי מלוטשת מהאלבום אני אכן מדבר ומתכוון על הרצועה הזאת,אצל רובנו היא נשמעת (ממה שראיתי) כיצירה עם סגנון אחד או בכלל "סטייל גסטין ביבר"-אבל מדובר באחת מההברקות המדוייקות מהאלבום שלדעתי השפיכת רגשות הוסיפה לו המון,מי באמת צריך R&B רועש שיש לנו שיר שקט למדי אבל שמתחבר עם האמת אחרי פרידה?.דירוג:10\9
I FEEL IT COMING
ועכשיו לדובדבן של הקצפת של האלבום,העובדה היחידה ששירים לדוגמאת האלבום יכולים להיות מוערכים ברמה מספקת בכך שהם הכי-מושמעים או להיות להיטים שאף פעם לא יהיו מאוסים-רצועה מהממת שמרוב שהיא כל כך מיוחדת ומשמעותית עבורי קשה לי למקם אותה בטופ 5,השיר באיזה שהוא מובן מספר על תקווה לעתיד וזה בדיוק מה שאני רוצה כאחד שהקורונה כלכך פגעה בו וגרמה לו להיות בבית-תמיד יש למה לצפות והשיר הזה נגע בי ממש ולדעתי מגיעה לו כל הערכה שהוא מקבל (מבחינתי גם המיליארד הסטרמות והאובר-הייפ), והביצוע בסופרבול-קטלני ברמות.דירוג:10\10