נראה לי אני אעשה סדר בעניין הזה של קניית תקליטים, ובכללי נראה לי שעם הזמן אולי אפרסם עוד מדריכים כאלה בנושא של תקליטים- גם כי צריך סדר בנושא שחוזר הרבה פעמים, וגם כי בא לי תקליט חינם 🤑
🇮🇱 רכישה בחנויות בארץ
האופציה הקלה, הבטוחה והמהירה היא לקנות בארץ.
עם הקנייה בחנות בארץ, אתה עוזר לאותה חנות שבתקופת הקורונה בוודאי נפגעה, וגם מקבל בוודאות תקליט ישר ותקין או במילים אחרות תקליט מושלם בהתחייבות, במידה ויש בעיה בתקליט יש לך התחייבות מהחנות והם או יחזירו לך את הכסף או יספקו לך תקליט חדש.
לא חסר חנויות בארץ שעושות משלוחים במידה ורחוק לכם, בדר״כ מסכום מסויים (לבחירות החנות) המשלוח חינם, במידה ולא זה לא אמור לעלות יותר מ20 שקלים בדואר רשום סטנדרטי.
החסרון הוא המחיר לפעמים שכל העסק הזה יכול להיות יקר, אבל עדיין יש הגיון בלקנות בחנויות בארץ.
לאחרונה ללא מעט חנויות יש אתר שאפשר לראות בו את המלאי, ובמידה ולא תמיד אפשר לשלוח הודעה והם יענו (יש להם אינטרס מאוד מובהק לענות לכם)
כאמור בארץ יש לא מעט חנויות, אבל ניתן את הבכורה לבית התקליט בקריית אונו שעושים גם משלוחים (והם גם נותנים ספונסר לתחרויות פה), מוזמנים לבדוק איתם, יש להם 40,000 תקליטים ופטיפונים בזול ; )
חוץ מהם, בתל אביב יש את ביטניק, גיורא, קפלן, דיסק סנטר והאוזן השלישית (ואני בטוח שלא חסר עוד חנויות ששכחתי). בחיפה יש את הבי סייד, האוזן השלישית, שבלול, Ray Heritage
אם יש עוד חנויות שאתם מכירים וקונים בהם אני אערוך ואוסיף : )
👥 קבוצות בפייסבוק
אם אתם לא מוצאים מה שאתם מוצאים בחנויות / מחפשים אלטרניבה זולה, יש לא מעט קבוצות בפייסבוק של אספנים (וגם החנויות וסוחרים פרטיים נמצאים באותן קבוצות). מיד שנייה לתקליטים חדשים בכל הז’אנרים, אפשר לשאול לגבי כל תקליט אם יש למישהו למכור.
יש פשפשוק תקליטים וחולי תקליטים לכלל הזנארים, ובכל יום שישי בקבוצה היפ הופ על תקליט מפרסמים אנשים תקליטי היפ הופ (מפתיע) שיש להם למכירה
🌍 קנייה בחוץ לארץ
אני הולך לפרט עכשיו על אתרים, כמו עם החנויות בארץ, אם יש אתרים שאתם מכירים ולא שמתי אותם פה, מוזמנים לשתף. אגיד קודם כל שלא כל התקליטים שורדים את הדרך לארץ הקודש, השימוש בדואר גורם לעקמומיות, רטיבות ותקליטים שהדפנות שלו שחוקים/עקומים/מקופלים, בכללי אין סוף ליצירתיות של דואר ישראל בנוגע לאחזקה של תקליטים שבריריים. בכל מקרה, המחיר לרוב שווה את הסיכון ולפעמים גם אין ברירה להזמין מחו״ל שמדובר מתקליט מאוד ספציפי שאין למצוא בישראל. במקרה הכי גרוע אם משהו קורה יפצו אתכם בהתאם, תנסו תמיד לשלם עם פייפאל.
חשוב- מיסים ומכסים: לפני שאתם קונים מחול, לא לעבור את ה75 דולר, מעבר לסכום הזה על פי החוק תצטרכו לשלם 17% נוספים על ההזמנה, סתם מבאס לשלם סכום כזה. אם אתם מזמינים מfedex או מכל חברת אקספרס אחרת אז בכלל אל תעברו את הסכום, יש להם עמלות שחרור מאוד גבוהות שיכולות להגיע ל200 שקלים על הזמנה של 80 דולר. 75 דולר הכוונה לסכום נטו של המוצרים, מחיר המשלוח לא נכלל, שלא יעבדו עליכם.
זמני המתנה כפי שאני רואה מדברים שאני מזמין:
🇩🇪 גרמניה: חודש לפחות
🏴 אנגליה: שבוע לפחות
🌐 ואחרי כל ההקדמה הזאת, האתרים:
Discogs - אתר שמהווה מידע עצום על תקליטים, וגם מהווה זירת מסחר שבה כל אחד יכול להציע למכירה את התקליטים שלו. מהתקליטים הכי פשוטים ונפוצים שיש עד לתקליטים נדירים ויקרים מאוד. בדר״כ המשלוחים שם מאוד יקרים (זה תלוי מוכר), מוכרים אירופאיים ובריטיים הם זולים מהאמריקאים מבחינת משלוח. תראו את המחירים של המוכר למשלוח, יכול להיות שתמורת תוספת סכום די נמוך למשלוח תוכלו להוסיף עוד תקליטים להזמנה.
Juno - אתר בריטי די זול עם משלוחים די מהירים וזולים ואחלה שירות לקוחות. יש אפשרות לשלם בפייפאל (תמורת עוד קצת כסף) ואם אתם לא סומכים על דואר ישראל תמורת כסף נוסף אפשר לשלוח את החבילה במשלוח אקספרס פרטי (fedex).
HHV - אתר גרמני מאוד זול, אבל משלוח מאוד יקר. מעל 50 יורו אתם חייבים לקחת את משלוח האקספרס (30 יורו), מתחת ל50 יורו אפשר לשלוח בדואר רשום רגיל ואיטי (20 יורו). יש שם מבצעים ממש נחמדים לפעמים אז אם קונים מלא דברים זולים זה יוצא משתלם.
Amazon - אחד מאתרי המסחר הכי גדולים, לא אתר שמישהו כאן לא מכיר. המשלוחים קצת יקרים לאחרונה (פעם הם היו חינם מעל 50 דולר) אבל עדיין יש מבחר עצום וזה יכול להשתלם.
Bandcamp - אתר שמוכר בעקרון הורדה איכותית של מוזיקה, בנוסף האומנים מוכרים שם גם מרצנדייס ואיך לא, תקליטים. יש אומנים שמשתמשים בפלטפורמה הזאת, יש כאלה שלא. יש הוצאות מיוחדות ומוגבלות שנמכרות רק שם.
איסוף נעים לכולם!