בחודשים האחרונים החלטתי לשדרג את הפטיפון שהיה לי. האוסף שלי התחיל לגדול מאוד ורציתי שמעבר לאוסף מכובד, תהיה לי גם אפשרות מכובדת לנגן אותם. הנה מדריך קצר על פטיפונים חדשים למתחילים. אם אתם רוצים בכלל לחתוך במחיר, יש לא מעט פטיפונים יד שנייה שרצים בפייסבוק במחירים די נוחים לכיס. מעבר לזה, ברור לי שיש עוד המון חברות, ויש פטיפונים שיכולים לעלות גם 4000 שקלים, אני לא אודיופיל או משהו בסגנון ובתור צרכן שהוא גם די מתחיל בתחום בפטיפונים הדגמים האלה התאימו לי. בכללי, מוזמנים לצלם / לכתוב בתגובות איזה דגם יש לכם אם לא ציינתי אותו פה : )
⁉️ מהו פטיפון טוב?
בגדול, פטיפון טוב מכיל משקולת, זרוע, ראש ומחט ברמה גבוהה.
איך העניין הזה בכלל עובד? אז המוזיקה נמצאת על התקליט, אותות המוזיקה עוברות דרך המחט. בשביל לקלוט את אותות אלו, צריך קדם מגבר לפונו. דרך חיבור הפונו לקדם מגבר הפונו, האות מגיע למגבר, שמעביר את האותות לרמקולים, ואז אנחנו שומעים צלילים נפלאים.
אז מה צריך בשביל לשמוע מוזיקה על תקליט? בגדול: פטיפון, חיבור פונו, מגבר ורמקולים. אה, ותקליט. ישנם פטיפונים שמכילים את הכל ביחד (ע״ע סאפה), פטיפונים שיש להם חיבור פונו מובנה (ע״ע אודיו טכניקה), מגבר שמגיע עם חיבור פונו מובנה, ויש גם רמקולים מוגברים שלא דורשים מגבר. הכל תלוי במה אתם קונים.
🎶 מה צריך חוץ מפטיפון?
כמו שאמרתי, קדם מגבר לפונו, מגבר ורמקולים. אני די ממליץ לקנות רמקולים ומגבר ביד שנייה, יכול להגיע למאות שקלים בודדים וגם למספר ארבע ספרתי, תלוי מה התקציב שלכם. אני למשל קניתי זוג רמקולים שבחנויות עולה חדש ב3500 ברבע מחיר. תלוי תקציב שלכם, מקום שזה תופס ואיך זה נשמע לכם, פשוט לכו לחנות/אדם שמוכר ולפי האוזן והעין תחליטו עם האיכות היא טובה בשבילכם, זה הפאקטור שאמור הכי לעניין אתכם.
פטיפונים מומלצים
פטיפונים של חברת SAFA
אופציה זולה אך משתלמת. טווח המחירים של החברה נע בין 600 שקלים ל1200, כאשר ב600 שקל מקבלים פטיפון פשוט למדי שעושה את העבודה אך מרגישים את זה שהוא זול, וב1200 תקבל פטיפון ׳מקצועי׳ עם רמקולים מוגברים בנפרד. מעבר לפטיפון הוא מאפשר לחבר דברים בבלוטות׳ וUSB.
✅יתרונות
מחיר זול ונוח, לא צריך הגברה ורמקולים. פשוט לקנות ולהפעיל.
❌חסרונות
איכות שמע יחסית ירודה, בדגם הבסיסי (600 שקל) בכלל האיכות ברמה מאוד נמוכה ויש אלבומים תקינים לגמרי שנוטים לא לעבוד כמו שצריך עליו.
⬅️ לסיכום
ממליץ לכם לקנות את הפטיפון אם יש לכם כמות מצומצמת של תקליטים ואתם לא הולכים לנגן אותם הרבה, או שאתם לא רוצים להוציא כל כך הרבה כסף על תחום שאתם לא יודעים ב100 אחוז שאתם הולכים להכנס אליו. בסה״כ הוא די בסדר אבל יש סיבה מוצדקת למה הוא עולה ככה בזמן שהשאר עולים הרבה יותר. לא נכנס פה לאף אחד לעובר ושב בבנק אבל אם לבחור בפטיפון SAFA, אז בפטיפון היקר שלהם שיש בו משקולת ומחט טובה להבדיל מהדגם הבסיסי שאין בו משקולת ומחט גנרית. מעבר לכך קניית פטיפון SAFA ״חוסכת״ לכם את כאב הראש של לקנות מגבר ורמקולים, להבדיל מה פטיפונים הבאים שיצטרכו הגברה ורמקולים.
פטיפונים של חברת פרוג׳קט
חברה אוסטרית שמתמחה בפטיפונים ואביזרים נלווים, מה שהחברה הזאת עושה זה להנגיש פטיפוני high fee לכיס של הצרכנים. הפטיפונים של החברה מצוינים, החל מהפטיפון הבסיסי שלהם (1300 שקלים) ועד לפטיפונים היקרים שלהם (כמה אלפי שקלים). לא כולל קדם מגבר לפונו מובנה, צריך להוסיף כ200 שקלים בשביל התענוג.
✅ יתרונות
טווח מחירים רחב, פשוט לתפעול, נשמע מעולה.
❌חסרונות
לא מגיע עם פונו מובנה, צריך לשלם כסף נוסף בשביל זה.
⬅️לסיכום
פטיפון מעולה, אמור להחזיק כמה שנים טובות (כל עוד לא רוצים להשתדרג), פשוט לשימוש ומעולה לשמיעה ביתית. חשוב לבדוק עם הקנייה אם צריך לקנות גם קדם מגבר מובנה, תלוי במגבר/רמקולים שיש לכם. מזכיר- הפטיפון דורש מגבר ורמקולים (וגם קדם מגבר לפונו, תלוי איזה מגבר יש לכם). בגדול הדגמים למתחילים הם ה- Primary E, T1 ו-Essential, הכל תלוי בתקציב ובצרכים שלכם.
פטיפונים של חברת אודיו טכניקה
אודיו טכניקה היא חברה שיש לה כל מה שקשור לפטיפונים ומוזיקה, מפטיפון, חלקים לפטיפון עצמו, אוזניות ועוד. לאודיו טכניקה יש 2 פטיפונים שמתאימים למתחילים, האחד LP60 והשני LP120. ה-60 הוא יותר זול, מגיע ללא משקולת אבל עם מחט איכותית של החברה. ה-120 יקר יותר, אבל הוא עם משקולת וזה פטיפון מעולה, שמעולה גם למפיקים ודיג׳יים למינהם. מגיע עם קדם מגבר פונו מובנה בשניהם, ובכלל מכילים המון פיצ׳רים (מהירויות, חיבורים שונים).
✅ יתרונות
מגיע עם קדם מגבר פונו מובנה, קל לתפעול, מכיל המון פיצ׳רים, נשמע מעולה.
❌ חסרונות
לא שמצאתי : )
⬅️ לסיכום
אם ללכת על פטיפון אז לשאוף על הLP120 ולא על הLP60, אבל שוב אגיד שכל אחד והתקציב שלו. זה שיש להם קדם מגבר זה יתרון משמעותי והוא מאוד אמין ומקצועי, הן לשמיעה ביתית והן לעבודה מקצועית (הפקה/תקלוט).
לכל התלבטות שיש, אפשר לכתוב פה, ואני יכול לנסות לעזור עם הידע הדי מוגבל שלי, ואם לא אני בטוח יש אנשים שיודעים יותר ממני.
אז איזה פטיפון יש לכם? : )