12 דברים שלא ידעתם על קניה ווסט
קנייה ווסט, שהתחיל את דרכו בתור מפיק וראפר פורץ דרך, הפך בשנה האחרונה לדמות כמעט מוקצית. בין כל הסערות שחולל - התמיכה בטראמפ וההצהרה ש״עבדות היא בחירה״ - קל לשכוח שמדובר באחד היוצרים החשובים והייחודיים של המאה העשרים אחת. הנה 12 דברים שלא ידעתם על אחד אחד האמנים המשפיעים ביותר בעשור האחרון
🇨🇳 בצעירותו, התגורר ווסט בסין בגלל עבודתה של אמו, ד"ר ווסט שלימדה באוניברסיטה בעיר נאנג'ינג. יותר מכך, אמו סיפרה בעבר בראיון שקניה היה הזר היחיד בכיתתו ואף הצליח ללמוד ולהסתדר עם שפת המקור, אך עם השנים שכח אותה. בשנת 2004, פרשה הגברת ווסט מעבודתה כמרצה לטובת ניהול הקריירה של בנה.
😞 בשנת 2007, אמו של קניה, דונדה, מתה כשהיא בת 58 בלבד כתוצאה מניתוח פלסטי כושל של מתיחת בטן והרמת חזה. לאימו היו בעיות בריאות קודם לכן והרופאים הזהירו אותה שהיא יכולה לקבל התקף לב במהלך הניתוח.
🚗 באוקטובר 2002, כאשר יצא מאולפן במכונית הלקסוס השכורה שלו, היה מעורב בתאונת דרכים. רכב אחר חתך אותו וגרם לו להתנגשות בתנועה הנגדית. ווסט בילה שבועות בבית החולים ללא ביטוח רפואי ונאלץ לשלם על הניתוחים שישקמו את פניו ואת הלסת שלו שנסדקה. התאונה נתנה השראה ללהיט הסולו הראשון שלו, "Through the Wire", אותו הקליט כאשר החלים מהפציעה הקשה.
🏆 בספטמבר 2009, במהלך חלוקת פרסי ה-VMA, זכתה טיילור סוויפט בפרס "הקליפ הטוב ביותר לזמרת" על השיר "You Belong With Me". במהלך נאום הזכייה שלה עלה ווסט לבמה, לקח את המיקרופון והכריז כי דעתו היא שהקליפ של השיר "Single Ladies (Put a Ring on It)" של ביונסה הוא "אחד הקליפים הטובים ביותר בכל הזמנים". טיילור סוויפט לא הצליחה לסיים את הנאום, ירדה מהבמה ולאחר מכן צולמה כשהיא בוכה מאחורי הקלעים. קניה נדרש לעזוב את האולם מידית. מאוחר יותר בטקס, ביונסה זכתה בפרס "קליפ השנה" על "Single Ladies (Put a Ring on it)" וקראה לסוויפט לעלות לבמה כדי שתוכל לסיים את נאומה. מקורות טענו כי במהלך הטקס ווסט היה שיכור. בסופו של דבר, הוא התנצל בפני סוויפט, שקיבלה את התנצלותו.
🔫 באוקטובר 2016 קים וקניה נשדדו בזמן ששהו בדירתם בפריז. השודדים היו מחופשים לשוטרים ופרצו לדירה, איימו על חייהם וגנבו תכשיטים בשווי של 9 מיליון דולר. לאחר המקרה, חווה ווסט התמוטטות פסיכולוגית וביטל מספר הופעות על-מנת לשהות לצד אשתו. כמו כן, גם אצל קרדשיאן התפתחה מחלת האנדומטריוזיס. קניה אמר לאחר המקרה ש"לא הייתי סולח לעצמי אם השוד היה מעבר לגניבת תכשיטים. עם זאת, אני מבין את בעיות האבטחה איתם מתמודדת המשפחה שלי. זה לפעמים מדכא לחשוב כי אם מישהו מפורסם הוא צריך לדאוג ככה בחייו".
🍑 בראיון חושפני ב-2019, סיפר ווסט כי הוא מכור לפורנו. "בשבילי, מגזין 'פלייבוי' היה הבריחה שלי והרגע בו הבנתי שאני מכור לפורנוגרפיה", אמר ווסט והוסיף: "לאבא שלי היה מגזין 'פלייבוי' שגיליתי כשהייתי בן חמש, וזה ללא ספק השפיע על כל החלטה ובחירה שעשיתי במהלך חיי. מגיל חמש ועד עכשיו אני צריך להילחם בהרגל ובדחף הזה בכל פעם מחדש, בכל פעם אני אומר לעצמי שזה לא בסדר".
👨⚕️ בשנת 2016 קניה אושפז בכפייה בית חולים פסיכיאטרי בלוס אנג'לס עקב "התנהגות לא יציבה", רגע אחרי שביטל במפתיע את סיבוב ההופעות שלו. ווסט התעמת עם שוטרים שהגיעו לבדוק מה מצבו כששהה בבית של מאמן הכושר שלו, אחרי שקיבלו פנייה בנוגע אליו. בהמשך, הגיעו גם פרמדיקים שכפתו אותו בדרך לבדיקה הפסיכיאטרית עליה המליצו גם המנהלים האישיים שלו.
🤪 ב־2018, פרסם כי אובחן עם הפרעה דו קוטבית. באותה תקופה הפיק ברצף חמישה אלבומים לעצמו ולאחרים. בשנה שעברה העניק ראיון שבו פירט על הפרנויות שהוא לעתים חווה במסגרת אותה הפרעה דו־קוטבית. "כשאתה במצב הזה אתה פרנואיד בטירוף לגבי הכל" הסביר. "כולם עכשיו שחקנים, הכל קונספירציה, אתה רואה הכל, אתה מרגיש את הממשלה מכניסה לך שבבים לתוך הראש, אתה מרגיש שמקליטים אותך, אתה מרגיש את כל הדברים האלה".
🇺🇸 ב-4 ליולי, יום העצמאות האמריקאי, קניה הכריז על כוונתו לרוץ בבחירות לנשיאות ארה"ב שיתקיימו השנה. אחרי עצרת הבחירות הראשונה שלו שהתקיימה בדרום קרוליינה, ווסט פרסם 23 ציוצים ב־94 דקות, שאת רובם הוא מחק אחר כך. בשני ציוצים באותו לילה ביקש ווסט מקרדשיאן ומאמה לבוא לקחת אותו מהחווה. באיזשהו שלב הוא צייץ שהוא לא ייתן לחמותו – אותה כינה "קריס ג’ונג און" – לראות את ילדיו. בהזדמנות אחרת העלה תמונה של ילדיו וכתב שילדיו לעולם לא יצטלמו ל"פלייבוי", כשהוא מתייחס לצילומים המפורסמים של אשתו למגזין, שאמה עודדה אותה לעשות. הטענה היא שווסט מסרב לקחת את התרופות שלו כי הוא מרגיש שהן פוגעות ביצירתיות שלו, וזה מה שהוביל למצב הנוכחי.
📱 ווסט הכריז שהוא רוצה ליצור "גרסה נוצרית של טיקטוק", והעיד שהוא "הוטרד" מהתוכן הקיים באפליקציה. הוא הכריז בטוויטר כי ברצונו לשתף פעולה עם החברה, וליצור גרסה אלטרנטיבית על טהרת ערכי הנצרות בהם הוא מאמין. בשעה שגלש בטיקטוק עם ביתו נורת' בת השבע, עלה לו חיזיון חדש: ג'יזס טוק. "אהבתי את הטכנולוגיה לגמרי, אבל הוטרדתי מהתוכן שבאפליקציה. אנחנו מתפללים שנוכל לשתף פעולה עם טיקטוק כדי ליצור גרסה מנוטרת ונוצרית שתהיה בטוחה עבור ילדים צעירים ועבור העולם. בשמו של ישו, אמן".
🎬 קניה הודה בגלוי שחשב להיות גם כוכב קולנוע.
🍔 בשנת 2008 פתח מסעדת המבורגרים בשם "fatburger". ווסט הכריז בגאווה שהוא עומד לפתוח רשת של עשר מסעדות אך בפועל פתח רק שתיים. מאוחר יותר, בשנת 2011 סגר ווסט את המסעדה עקב הפסדים כספיים. אבל אל דאגה, נכון לאפריל 2020, הונו של ווסט מוערך בכ-1.3 מיליארד דולר.