🔫 קנדריק נולד למשפחה עם קשרים לכנופיות שונות. אביו היה חבר בכנופיית הרחוב Gangster Disciples בעוד משפחתו הרחבה יותר של הראפר קשורה לכנופיית ה-Bloods שהוקמה בקליפורניה. על עטיפת אלבומו השני אפשר לראות את קנדריק כתינוק עם דודו כשעל השולחן מונח בקבוק תינוק לצד משקה אלכוהולי "יש לנו אלבומי תמונות מלאים בתמונות כאלה", הסביר הכוכב שטען כי האלבום מייצג את היציאה מהחיים האלה, "הייתי באווירה הזו כל יום עד שנות העשרה שלי. זה עדיין כל כך חי עבורי. התמונה הזו מראה כמה רחוק אני באמת מגיע".
🧒 כשהיה בן 8, ביקר קנדריק בסט הצילומים לקליפ "California Love" (שצולם בחלקו בקומפטון) וראה בלייב את מושאי הערצתו - טופאק שאקור וד"ר דרה. "אבא שלי נשא אותי על כתפיו והם היו שם". נזכר לאמאר. "הרגע הזה שם, גם אם הייתי מודע אליו וגם אם לא, הוביל אותי לעשות מה שאני עושה היום. זה כבר היה חקוק בגורל שלי".
🇰 בתחילת דרכו, קנדריק ניסה להתפרסם עם שמות אחרים, ביניהם השם K-Dot. ״שיניתי את השם כדי לפתח את עצמי", הסביר לאמאר. "כשאנשים שמעו את השם K-Dot הם היו אומרים ׳וואו, הילד יודע לשיר ולעשות ראפ, אבל מי זה?'. זה נמשך ככה שנים, עוד ילד ברחוב שיודע לשיר. בשלב מסוים אמרתי לעצמי שאני רוצה שאנשים ידעו מי אני כאדם ומה אני מייצג".
💽 בספטמבר 2010, קנדריק הוציא את המיקסטייפ "Overly Dedicated". שהוביל לשיתוף פעולה עם צייד הכשרונות ד"ר דרה. דרה צפה בקליפ לשיר "Ignorance Is Bliss" וכתוצאה מכך, החליט שהוא מעוניין לעבוד עם קנדריק.
✝️ קנדריק עוסק באופן קבוע בנצרות בשיריו ואף חשף כי הוטבל במהלך הופעה ב-2013. "יש לי מטרה גדולה יותר", הסביר בראיון. "אלוהים הכניס משהו לליבי כדי להתגבר ובזה אני מתמקד – להשתמש בקולי ככלי ובלעשות את מה שצריך לעשות".
💊 ראשי התיבות "M.A.A.D" ב-good kid, m.A.A.d city הם ראשי התיבות של "Me, an Angel on Angel Dust", ומתייחסות לטריפ רע שחווה כשהיה במסיבה ועישן בטעות וויד שהכיל "תוספות", ביניהם PCP, המוכר יותר בשם "אבק המלאכים". "זה הסיפור עלי, מי ששם את הידיים על הדבר הלא נכון בזמן הלא נכון והייתי מודע לכך".
💽 קנדריק חשף כי האלבום שהוציא בשנת 2015, ״To Pimp A Butterfly״, היה צריך להיקרא "Tu Pimp A Caterpillar" כמחווה לגיבור האלמותי שלו טופאק שאקור. למעשה, הטראק האחרון באלבום, "Mortal Man", משלב קטעים מראיון נדיר של טופאק שלא פורסם לפני כן.
🇮🇱 בשיר "YAH." מצהיר קנדריק על הקשר שלו לישראל. "אל תקרא לי שחור, אני בן ישראל (Israelties)", שר הראפר האהוב. Israelties (בעברית: העבריים השחורים) היא קהילה אפרו אמריקאית המאמינה כי הם בני ישראל האמיתיים, צאצאי שבטי ישראל המקוריים שגלו לאפריקה.
🏆 באפריל 2018, עשה לאמאר היסטוריה כשזכה בפרס פוליצר למוזיקה על אלבומו "DAMN". הראפר שבר המוסכמות והפך לזמר הלא קלאסי הראשון שזוכה בפרס שהולך בדרך כלל למלחיני מוזיקה קלאסית או לאמני ג'אז.