כמה אלבומים שאהבתי ממש השנה וכמה מילים על כל אחד... עוד לא נגמרה השנה אבל אם ייצא משהו חדש בשבועיים הקרובים אז אני פשוט אערוך, פשוט נראה שכל מה שאני מחכה לו ייצא ב2022 אז הנה:
Tyler, The Creator - Call Me If You Get Lost

אלבום ברכה לרכב, באמת תשמעו את זה ברכב זה חוויה אחרת. כל הביטים פה פשוט מדהימים וזה מזכיר את הארה של איגור רק בגרסת הראפ. טיילר מביא פה אנרגיה כיפית של מיקסטייפ ואפילו מארח את דיג'יי דרמה שצועק פה לאורך האלבום כמו במיקסטייפים הישנים. בעיקר שירי ראפ באנגרים קצרים עם כמה הברקות וגיוונים תוך כדי כמו שיר ארנבי / רגאיי של 10 דקות באמצע. לא הייתי בטוח בהתחלה אבל כן, זה שיא חדש בשבילו מוזיקלית ואני שמח שגם הוא נהיה יותר פופולרי בזכותו, מגיע לו.
שיר אהוב: WUSYANAME
Turnstile - GLOW ON

אלבום לחובבי הפאנק והאלטרנטיב... זה אלבום עם הרבה אנרגיות ולא סתם נשמע כמו חיקוי של הפופ פאנק או מטאל של פעם אלא עם גוון מיוחד של אלקטרונית ואינדי שמשולב שמה, לא זוכר מי המליץ לי עליו זוהר או אביב אבל אלבום יפה ומאוד מגוון ותכלס חרשתי עליו הרבה כל השנה
שיר אהוב: FLY AGAIN
Japanese Breakfast - Jubilee

אלבום אינדי פופ יפה ורגוע עובר משירי סינתפופ / דאנס צ'יליים כאלה לשירים יותר דרים פופ ואטמוספרים... יש את התחושה שזה אלבום מנחם כזה וזה נחמד ממש לשמוע במיוחד בתקופה של החורף, ממליץ בחום זה האלבום האהוב עליי השנה!
שיר אהוב: KOKOMO, IN
JPEGMAFIA - LP!

עוד אלבום חזק של פגי, צריך עוד להנדל כי עוד לא חרשתי עליו כמו השניים הקודמים, אבל גם נורא אפל וקלאודי וכמו הרחבה לסאונד של האיפיז שיצאו בשנתיים האחרונות אבל גם יותר טוב, ממליץ יותר על הOFFLINE VERSION יש שם שירים יפים שהוא לא היה יכול לשים בסטרימינג, זו גרסה רק ביוטיוב ובאנדקאמפ
שיר אהוב: HAZARD DUTY PAY!
Silk Sonic - An Evening With Silk Sonic

אלבום טוב במפתיע, הייתי בטוח שאני אשתעמם מהסאונד הזה אבל ברונו ואנדרסון ככ מוכשרים ויש להם כימיה מדהימה פה וקשה לא להנות מזה או למצוא בזה משהו יפה. האלבום הזה הוא מכתב אהבה למוזיקת פ'אנק וסול של שנות השבעים של בעיקר שירי אהבה. הם קלעו לסאונד ולהרגשה שהם רצו פה
שיר אהוב: LEAVE THE DOOR OPEN
KAYTRANADA - Intimidated

כולה איפי של שלושה שירים אבל כולם מעולים, מוזיקת האוס-הופ / ארנבי עם וייב חזק, קייטרנדה אחד המפיקים האהובים עליי ומחכה לשמוע ממנו יותר. בכל מקרה אם איכשהו פספסתם זה שווה שמיעה.
שיר אהוב: $PAYFORHAITI
Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert

אלבום שאני מודה שלא שמעתי ככ הרבה אבל קשה שלא להעריך. מאוד מושקע מבחינת ההפקה והליריקה ומאוד שאפתני אפילו הזכיר לי אלבומי קונספט של קנדריק וג'אנל מונה. השפעות של ג'ז וסול וסאונד גרניוזי ומלכותי, ליטל סימס בעיקר מדברת על עצמה ועל הזהות שלה וכמובן על להיות מופנמת, אלבום אנדרייטד וחובה מהשנה
שיר אהוב: INTROVERT
Isaiah Rashad - The House Is Burning

ראיתי שהרבה (לא פה) היו מאוכזבים בגלל ההמתנה של החמש שנים שבסופה קיבלנו אלבום "רגיל" של איזייה, אבל אני ממש אהבתי. הוא מפציץ פה גם בבאנגרים וגם בשירים הצ'יליים וזה בדיוק האלבום שהמעריצים רוצים ממנו ונשמע כמו שיט שהוא רוצה לעשות. אז לא התאכזבתי ואפילו יש פה כמה מהשירים הכי טובים שלו לדעתי.
שיר אהוב: SCORE
J. Cole - The Off Season

קל לצחוק על ג'יי קול ולומר שהוא משעמם, לדעתי אלבום די טוב ומעניין, אמנם קצר וגם מזכיר קצת מיקסטיפים של שנות האלפיים אבל תכלס הוא בא לרצוח פה ביטים וזה בדיוק מה שהוא עושה, אלבום קליל וזורם עם כמה שירים יותר ליריקליים עם מחשבה מאחוריהם וזה דווקא הדליק אותי על ג'יי קול אחרי שנים שהוא היה רק בסדר
שיר אהוב: THE CLIMB BACK
Noga Erez - KIDS

אלבום מבריק שיש לי גם תקליט שלו, סהכ ההפקה פה וגם המילים והביצוע ברמה של חו"ל בקטע כזה שהיא גם קצת פרצה בחו"ל, מעריך את נגה ארז מאוד וגם אחרי שראיתי אותה בלייב וקניתי את התקליט הזה יש לי מקום מיוחד לאלבום הזה בלב. אני חושב שהיא מוכשרת וגם חלק מהדמות שלה זה הקליפים וההופעות אז שווה לראות אותם. סאונד שהוא משהו בין גורילז, בילי איליש, קנדריק, ועם טעם ישראלי כזה גם.
שיר אהוב: CIPI
Black Country, New Road - For The First Time

לא סוג המוזיקה שאני שומע בדרך כלל אבל פוסט רוק רועש כזה עם מקצבים מיוחדים ומעניינים, נראלי הם ממש יצירתיים ויש פה גם מלא כלים חיים שהם משלבים בתור הרוק והפאנק, אלבום שווה לכל ההיפסטרים פה.
שיר אהוב: TRACK X
Kanye West - DONDA

אחרון חביב כמובן שלא שכחתי מדונדה. האלבום הכי מדובר של השנה ולמרות שהוא ארוך ממש ולא אחד האלבומים האהובים עליי של קנייה, זה מאה אחוז אלבום של קנייה, וההתרגשות שבאה איתו והאישיות שיש בכל השירים מראה את זה. הוא באמת ארגן פה אולסטארס של סצנת הראפ והפופ של השנים האחרונות, ובו זמנית יש פה גם שירים רוחניים ואישיים לזכר אמא שלו. אלבום מיוחד בלי ספק רק שישנה את הקאבר כבר חחחחחחח.
שיר אהוב: 24
וזהו זאת הייתה השנה שלי. סהכ רוב השנה לא שמעתי את האלבומים החדשים, אבל מרגיש שיצא הרבה שיט טוב לעומת השנתיים האחרונות. אפילו יש כל מיני אמנים חדשים שמתחילים לפרוץ בקרוב ואני מחכה לזה. בינתיים ממשיך לשמוע ולהתעדכן באלבומים. אם שכחתי משהו פה או שלא שמעתי או שלא אהבתי מספיק או שפשוט לא זוכר כדי לשים פה. בכל אופן מקווה שהמלצתי או הזכרתי לכם אלבום כלשהו מהשנה.