תכנים שאני ידבר עליהם:
הקדמה
מערכת הפיויפי באופן כללי
סטטים רלוונטים בפיויפי
מכניקה וידע בסיסי
Offense[Normal, Stagger(weak, force) Physical CC, Hard CC]
Defense[Normal, Stagger Immune, Physical CC Immune, CC Immune]
הקדמה
המערכת של הפיויפי בנויה מעולה אבל אין שם מדריכים של פיויפי במשחק.
אז זה אחד הסיבות למה אני מכין את המדריך למתחילים שרוצים לנסות את הפיויפי בלוסט ארק.
לדוגמא יש סקילים שהם נקראים סופר ארמור ויש עליהם חסינות לסטאגר שאתה יכול להתנגד לזה עם auto attacking או להחליף סופר ארמור עם סטאגר בשביל להמנע מהשליטה של הסטאגר של היריב.
שתדע את כל הדברים האלו המשחק יהיה הרבה יותר כיף אז תנו לי לעזור לכם פה במדריך.
מערכת הפיויפי
יצירה ושינוי באופן ידני:
בארנה (Proving grounds) תקבלו max skill points ותוכלו לשנות ולסדר את הסקילים והסטטים באופן ידני.
הארנה מאוזן והכל מחולק באופן שווה לכל הקלאסים הדמג' הכללי שלך שכולל גם את ה HP&Armor יתוקן.
סטטים ב PvP
המאיין סטטים שכולם רצים בארנה זה Agility ו Subdue
Agility אחראי באופן ישיר על המוביליטי שלך ומהירות הקאסטינג של הסקילים.
Subdue זה הדמג' שאתה עושה שהיריב תחת שליטה של סטאגר/CC
הסטטים האחרים פחות רלוונטים ולא נחוצים
Endurence - הסיבולת של השחקן והשימוש במאנה.
Speciality - זה סטט שנותן בוסט של דמג' להוואקנינג סקיל וגם מזרז את הגעתו כמו אצל ההוקאיי.
ונותן גם בוסט לדמג' ולסקילים שמגיעים מהסטאנס השני כמו Lance master או הברזרק מוד של הזרקר לדוגמא.
Critical - הסיכוי לבצע קריט בסקילים
Proficiency - ממזער את משך הזמן של ה Debuff מסטטוס אפקט שמקבלים מיריבים.
PvP בלוסט ארק.
המכניקה ואיך זה מורכב
ישר ולעניין יש רמות שונות של CC במשחק שמורכבים מרמות שונות של סופר ארמור שאחד גובר על השני או שווה לו כמו שהזכרתי בהקדמה.
- Stagger
יש סטאגר חזק וסטאגר חלש.
סטאגר חלש יכול לפגוע בך אם אתה ולגרום לשליטה של היריב אם אתה עומד או הולך משמע לא משתמש בשום סקיל.
סטאגר חזק יכול לפגוע בך אפילו אם אתה משתמש בסקיל. ובשביל לעשות לזה קאונטר פה נכנס לתמונה הסופר ארמור עם immune לסטאגר
PvP בלוסט ארק.
- Knockback
יש סקילים שמפילים את השחקן לרצפה ואתה תוכל לחכות או לקום מהר בלחיצה על ספייס ותיהיה על cd
בשביל לעשות לזה קאונטר אפשר להשתמש בסקילים עם טריפוד שיש עליהם Immune לנוקבאק
PvP בלוסט ארק.
אתם גם תראו הילה צהובה מסביב לשחקן שהוא במצב של Immune לנוקבאק.
PvP בלוסט ארק.
- Hard CC
החלק האחרון והחזק ביותר שיש לו כמה מכניקות שהם Freeze, Stun, Paralysis. והם עושים קאונטר למי שעושה אפילו סקיל סופר ארמור של טיר 2.
להתחמק מהארד CC אפשרי ע"י ההוואקנינג סקיל שהוא למעשה All immunity בקאסט שלו. או באמצעות Dodge (ספייס) .
מקווה שעזרתי ואני אשמח להוציא עוד מדריכים בהמשך.
אם תרצו להצטרף לקהילה או לכל שאלה בנוגע למשחק אפשר לדבר איתי בדיסקורד Steez-0#0582