במיוחד לימי החורף - זה הזמן למרק קובה! קבלו מתכון לקובה חמוסטה, כדורים מושלמים מבורגול וסולת במילוי בשר טחון במרק לימוני חמצמץ. מתכון בריא וטעים מאוד!
מצרכים:
בצק:
- 2 כוסות או 400 גרם בורגול דק
- 2 כוסות או 400 גרם סולת
- 1 כפית שטוחה מלח דק
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כוסות מים
מכסים את הבורגול במים כס"מ מעל התערובת. מוסיפים עוד מים לאחר הוספת הסולת.
מילוי:
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף שטוחה בהרט
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה מלח דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מרק:
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 4 בצלים גדולים קצוצים
- 6 שיני שום כתושות
- 1 צרור סלרי גבעולים חתוכים גס
- 1 חופן עלי סלרי
- 2 חבילות עלי מנגולד חתוך לרצועות דקות, בלי החלק הלבן
- 4 גבעולי בצל ירוק (קצוץ - לא חובה)
- 2.5 ליטר ציר ירקות או עוף או מים
- 1 כפית כורכום
- 1 קורט מלח דק לפי הטעם
- 1 קורט פלפל שחור טחון לפי הטעם
- 1/2 כוס מיץ לימון או לפי הטעם
אופן הכנה:
מכינים את הבצק:
שוטפים את הבורגול כמה פעמים במים ומסננים עד שהמים צלולים. מסננים מהמים, מעבירים לקערה, מוסיפים שתי כוסות מים, כורכום, מערבבים ומניחים בצד עד שכל המים נספגים 20-30 דקות). מים זה עניין טריקי בקובה, אבל ממש לא להבהל. בגדול, מכסים את הבורגול במים בערך כס”מ מעל התערובת.
אחרי שהמים נספגו, מוסיפים את הסולת והמלח ולשים בידיים לבצק אחיד ונוח (שלא יהיה דביק מדי, אם הוא דביק אפשר להוסיף עוד קצת סולת). אם הבצק גרגרי ויבש מוסיפים עוד טיפה מים. תמיד אפשר לתקן.
מכינים את המילוי:
על כיריים מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים היטב ומבשלים עד שמשנה את צבעו.
מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה, מערבבים, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
מכינים את המרק: מחממים בסיר גדול על כיריים, מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את הסלרי (הגבעול והעלים) והמנגולד ומערבבים כדקה.
מוסיפים בצל ירוק, ציר או מים, כורכום, מלח ופלפל מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.
אחרי חצי שעה מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את הקובות:
מכינים מראש על משטח העבודה את הקערה עם הבצק, הקערה עם הבשר המבושל וקערה עם מים להרטבת הידיים תוך כדי ההכנה.
מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
ביד אחת מחזיקים את הכדור ובעזרת 2 אצבעות מהיד השנייה יוצרים מכתש בכדור (דוחפים 2 אצבעות לכדור תוך כדי סיבוב מתמיד של הכדור ומצמידים את הדפנות הפנימיות של הכדור לכף היד השנייה. עד שמתקבל כדור חלול שדפנותיו דקות ככל האפשר) אפשר להרטיב את האצבעות תוך כדי אם מרגישים שהבצק מתחיל להדבק ליד.
ממלאים כל כדור בתערובת הבשר (בערך כף, לא למלא יותר מדי) וסוגרים את הבצק בצביטות מסביב לבשר. מכדררים את הכדור הממולא בידיים רטובות עד שהופך לעגול ויפה ופוחסים מעט את הקובה לצורה של דיסקית. ממשיכים כך עם כל הבצק והמילוי.
אחרי חצי שעה שהמרק על האש, פותחים את המכסה, ומכניסים את הקובות למרק. מבשלים כרבע שעה (עד שהקובות צפות) אפשר להוסיף עוד מיץ לימון אם אוהבים ממש חמצמץ ומגישים. ❤️